Home » Timp Liber » Beletristica (septembrie)

Beletristica (septembrie)

Beletristica (septembrie)
Publicat: 06.09.2007
Recomandam cartile: Salem’s Lot, Discul de jad, Caii ceresti si Agentul credincios

Salem’s Lot Stephen King Editura Nemira, 53,55 lei
Este cel de-al doilea roman al maestrului, scris in 1975. Dupa o nefericita poveste de dragoste, Ben Mears, un scriitor de succes, revine in orasul sau natal ca sa-si scrie urmatoarea carte. In momentul in care trece pe langa Marsten House, o batrana casa parasita, ia brusc decizia sa se mute acolo. Nu cu mult inainte, ciudata cladire fusese insa vanduta misteriosului domn Straker, asa ca Ben se instaleaza intr-o camera din oras si incepe sa scrie, fara insa a putea scapa de sentimentul chinuitor ca lucrurile in micuta urbe nu se afla pe fagasul normal. Atunci cand micul Ralphie Glick dispare, privirea lui Ben se intoarce din nou catre sinistra Marsten House.

Discul de jad, Caii ceresti José Freches Editura Allfa, 29,9 lei
In China secolului al III-lea i.Hr., la curtea regala a lui Qin, caii sunt din ce in ce mai rari, iar septelul se imputineaza vazand cu ochii. Frumosul Lubuwei, un tanar negus­tor de cai, accepta sa faca rost de nobilele animale in schimbul unui palat somptuos. Fericirea sa pare cu atat mai desavarsita cu cat se indragosteste de muziciana Zhaoji si se crede etern protejat de toate relele gratie unui disc de jad pe care l-a gasit candva. Fresca uriasa pictata de José Freches mai are inca doua panouri: Pestii de aur si Insulele nemuririi, care continua descrierea universului fabulos, de un ero­tism sublimat, dar nu mai putin seducator, de pe vremea Regatelor Combatante.

Agentul credincios, Alex Berenson Editura Humanitas, 27,9 lei
Subiectul, absolut ingenios, este constituit de dramatica aventura a lui John Wells, primul agent CIA infiltrat vreodata in Al Qaeda: ramas ani de zile in pustiurile Afganistanului si Pakistanului, subordonat lui Al Zawahiri, mana dreapta a lui Bin Laden, el se converteste la ma­ho­medanism, ajunge musulman practicant si incepe sa se indoiasca serios de justetea politicii externe americane. In plina era a atentatelor impotriva SUA, Wells este trimis acasa in misiune. Aici, insa, Agentia ii pune vechea credinta sub semnul intrebarii, iar „prietenii“ sai musulmani il banuiesc de joc dublu. Singur impotriva tuturor, va trebui sa dejoace cel mai devastator atentat pus la cale vreodata

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase