Home » Timp Liber » Alegerea noastra (iulie-august): Touring The Angel

Alegerea noastra (iulie-august): Touring The Angel

Publicat: 10.08.2006
Am inceput sa ascult Depeche Mode in urma cu vreo cinci ani, la mult timp dupa ce asa-zisul razboi de catifea dintre rockeri si depecheri isi daduse obstescul sfarsit - aia negri, cu tinte si pletosi (din randul carora facusem parte) esuand in melanjul de chitara si hip-hop al celor de la Korn, Limp Bizkit si, mai apoi, Linkin Park, in vreme ce marea masa a gelatilor funk-punkisti cu jeans si ciocate s-a consolat, probabil, cu Fatboy Slim, Rob D si Tiesto.

Depeche nu s-au numarat niciodata printre preferatii mei; cu toate acestea, am avut din cand in cand zile mai… ciudate, cand singurele melodii pe care doream sa le aud erau Policy of Truth si Enjoy the Silence.

Am ajuns, asadar, pe 23 iunie, la concertul Touring The Angel de pe Stadionul National din Bucuresti, manat mai mult de acel tip de respect de gazon (urale, tipete si aplauze) pe care simteam ca trebuie sa-l aduc unor clasici care au inventat un stil cam unic in muzica contemporana. Iar Depeche Mode ne-a oferit tuturor celor prezenti acolo cel mai tare show din acest an, un concert de tip greatest hits demential, cu o atmosfera cel putin la fel de exploziva precum cea de la Metallica sau Michael Jackson. Iar de pe 23 iunie, indiferent ce as face, aud in surdina vocea inconfundabila a lui Martin: „And I thank you for bringing me here/ For showing me the home/ For singing these tears…“

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase