Home » Timp Liber » Alegerea noastra (noiembrie): The Rise of the Witch-king

Alegerea noastra (noiembrie): The Rise of the Witch-king

Publicat: 10.11.2006
Povestea pe care o spune The Rise of the Witch-king face insa toti banii, pentru ca toate conurile de umbra din Silmarillion si Stapanul Inelelor sunt luminate, intr-o epopee care se intinde pe 3.000 de ani (de la moartea lui Isildur, la evenimentele din Fratia Inelului)... si pe vreo 20 de ore de gameplay.
Ahhhh, my preciousss, de cand asteptam sa scriu si eu ceva despre un nazgûl in Descopera! Dupa ce mi-am terorizat sistematic colegii cu Imnul Calaretilor Negri (pe care, de vreo trei ani incoace, in fiecare dimineata cand ajung la serviciu, trebuie sa mi-l cante in pozitia de drepti, aliniati in fata biroului), dupa ce Raluca, tehnoredactorul nostru, a fost sil(u)ita de vreo cateva ori sa deseneze in Photoshop sumbre coperti cu mantii intunecate si manusi sinistre de otel (desi era clar ca aceste mascari grafic-fantomatice nu au nicio legatura cu subiectele din revista), in timp ce domnul Pop invoca (pe un ton gros si irezistibil) litanii spurcate inchinate lui Sauron, iata ca din studioul american al Electronic Arts si din cerneala neguroasa a tiparnitei CoPrint a venit momentul sa rasara nazgûl-ul. Si nu orice nazgûl, ci tocmai Witch-king, Capitanul Negru, Lordul celor Noua, mana dreapta a dusmanului, stapanul Minas Morgul-ului.

Cine este el, de unde vine, cum a ajuns in slujba Stapanului Inelelor nimeni nu stie, nici macar maestrul Tolkien, care in celebra trilogie a avut bunul-simt sa nu ne dezvaluie absolut nimic despre trecutul Regelui-Vrajitor. Spun bun-simt pentru ca tocmai datorita acestei misterioase si neintelese absente (in ciornele lui Tolkien, pana si cel mai neinsemnat orc, elf, gnom sau numenorean avea un dosar care i-ar fi lasat pe baietii cu ochi albastri cu gura cascata), Witch-king este atat de inuman si malefic.

The Rise of the Witch-king este un joc video de strategie care exploateaza la maximum chiar aceasta „lipsa“ a lui Tolkien. Adica ne pune in pielea lui Witch-king de pe vremea cand acesta era un biet printulet numenorean din Angmar si ne invita cu nerusinare sa ne rasculam impotriva valarilor (zeii care au faurit Pamantul de Mijloc) si sa facem cate nelegiuri ne duce capul pentru a ne transforma in legendarul nazgûl. Jocul este un expansion pack la Battle for Middle Earth II, asadar nu aduce nimic revolutionar in concept, doar o grafica mult imbunatatita si foarte multe unitati si factiuni in plus fata de BfME II.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase