Home » Travelling » Misterul Malaeziei

Misterul Malaeziei

Publicat: 10.08.2007
De la insule salbatice, inconjurate de plaje imaculate, pana la modernismul urban pe care il degaja Georgetown, Malaezia pare sa le aiba pe toate: frumusetea naturii, fascinatia istoriei, deliciile, confortul si indrazneala contemporaneitatii.

Nordul insulei Borneo si peninsula situata intre Marea Chinei de Sud si stramtoarea Malacca: Malaezia – un teritoriu ce poate fi caracterizat drept o chintesenta a tuturor atractiilor continentului asiatic. Tara oscileaza armonios, fara ostentatie, intre Orient si Occident, intre traditie si modernitate.

In Kuala Lumpur, capitala „Noii Asii“, amestecul de stiluri formeaza un mozaic impresionant, dominat de la peste 450 de metri inaltime de turnurile gemene ale cladirii Petronas. Imediat ce mijesc zorii, orasul este inundat de tarabe incarcate cu legume si ciudate fructe exotice, pesti bizari si o multime de alte produse imposibil de descris pentru un european. Pretutindeni in oras plutesc arome si mirosuri care de care mai diverse, o adevarata polifonie olfactiva.

La intrarea in stramtoarea Malacca, cele 104 insule ale arhipelagului Langkawi rasar din apa albastru-verzuie invesmantate intr-o vegetatie luxurianta. Pozitia strategica a orasului Malacca, la marginea stramtorii cu acelasi nume, a facut ca aceasta asezare veche de 1.500 de ani sa devina, astazi, cel mai mare port comercial din sud-vestul Asiei si un adevarat muzeu in aer liber. O mare parte a peninsulei Malaezia este acoperita cu plantatii de palmieri de ulei – o avutie importanta a economiei tarii – si de paduri batrane, luxuriante, superbe si misterioase totodata.

Parcul National Taman Negara se intinde pe o suprafata de 4.343 de km2 si adaposteste cea mai veche jungla din lume, aflata in continua evolutie de mai bine de 130 de milioane de ani. Lantul muntos Cameron ofera, de la inaltimea lui maxima, de 1.829 metri, o panorama superba a dealurilor de la poalele sale, acoperite cu nesfarsite plantatii de ceai.

Budism si islamism, tarmuri de mare si varfuri muntoase, traditie si modernitate, trecut si viitor, paradis natural si arhitectura halucinanta, destinatie pentru turismul sportiv si, deopotriva, pentru cel cultural, Malaezia este un taram fascinant. Pentru cei care l-au cunoscut – o amintire binecuvantata, pentru ceilalti – o realitate de vis.

Foto: Photoland, Guliver, Hepta

 

FACTS


Hoteluri
Sunway Lagoon, Kuala Lumpur: 358-485 RM Century Makhota, Malacca: 285-400 RM Shangri – La Golden Sands, Penang: 284-405 RM Hyatt Regency, Johor: 240-390 RM Wildlife Mountain Lodge, Sabah: 210-363 RM Merdeka Palace, Sarawak: 240-450 RM

Fact
Malaezia, pe scurt Suprafata: 329.750 km2 Populatia: 22.700.000 locuitori Compozitie religioasa: musulmani, budisti, daoisti, hindusi, crestini Forma de guvernamant: monarhie constitutionala Sarbatoare nationala: 31 august (ziua independentei de dominatia britanica, dobandita in 1957) Moneda: ringgit (RM). 1 USDæ4,2 RM

Info util
Capitala: Kuala Lumpur Climat: tropical Atractii turistice: Malacca, Johor, Penang, Borneo (Sabah si Sarawak) Pentru calatorii cu durata mai mica de 7 zile, nu este necesara viza

Repere
Acces din Europa British Airlines (Londra) KLM (Amsterdam) Lufthansa (Frankfurt) Virgin Atlantic (Londra) Site-uri utile www.visitmalaysia.com www.mymalaysia.net www.tourismmalaysia.com www.infomalaysia.net www.fascinatingmalaysia.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase