Zile si nopti in Tara Surasului

Publicat: 10.08.2006
Thailanda, cea mai vizitata tara din Asia de Sud-Est, este o combinatie irezistibila de peisaje magnifice, servicii de cea mai buna calitate, insule cu nisipuri fine, temple tulburatoare, bucatarie de exceptie si distractie de noapte cat cuprinde. tara Surasului, cum este supranumita, nu dezamageste pe nimeni, avand ceva de oferit fiecarui vizitator in parte. Florin Iorganda si Dana Ceusescu au fost acolo si ne spun ce au vazut si au trait.

Piata plutitoare se deschide dimineata devreme si se inchide pe la 11 seara. Sute de barcute pline cu produse proaspete se inghesuiesc pe canalul principal. In fata ochilor se deschide un adevarat paradis al fructelor exotice. Cu 5 euro poti inchiria un "taxi cu vasle" pentru o ora si poti incepe targuitul. Se vand banane, mango, litchi, papaya, nuci de cocos, rambutan, guave, pomelo, ananas, durian.

Daca ti se face foame, poti lua o gustare tipic thailandeza: nenumarate preparate din orez, supe condimentate cu chili- din care, cand gusti, iti dau lacrimile-, fructe de mare fierte invelite in frunze de banier, legume inabusite in curry si lapte de cocos. Toate se prepara in fata ta, iar pretul lor se negociaza. Exista si ambarcatiuni al caror "echipaj" vinde diferite insecte, viermi si scorpioni. Dana Ceusescu a mancat lacuste prajite si spune ca acestea sunt absolut delicioase.

Pattaya
La 150 de kilometri sud de Bangkok, in Golful Thailandei, se afla cea mai populara statiune din Asia de Sud-Est. La sfarsitul anilor ’50, Pattaya era o simpla asezare de pescari izolata, insa militarii americani care luptau in Vietnam au colonizat-o si au transformat-o in sat de vacanta.

Pattaya
a devenit celebra mai ales pentru turismul sexual (o adevarata industrie), pentru spectacolele erotice si viata de noapte. In Thailanda, placerea se vinde in calupuri mari si la preturi mici. Barbati din intreaga lume vin aici pentru a intalni tinere thailandeze. Compania acestora poate fi negociata cu ora, cu saptamana sau chiar cu luna. Ofertele suna cam asa: "Two young Thai girls for the price of a tank of gas."

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase