Cele mai „cool” destinatii pentru vacanta de iarna

Publicat: 09.11.2006
Iarna nu-i ca vara, dar nu mai e nici ca in copilaria noastra: poti sa-l vizitezi pe Mos Craciun la el acasa, insa, la fel de bine, poti lua parte la Balul Imperial de la Viena, poti pleca in safari sau poti merge la un spa in Columbia Britanica. Cui vrea sa plece la schi ii recomandam Aspen. Silviu Leahu are amanunte.

FACTS


Info Laponia





Info







Info Austria






ECHO VALLEY
Acolo unde te-ai putea astepta la salbaticie absoluta, adica undeva in provincia canadiana British Columbia, mai exact in regiunea Caribou, exista posibilitatea sarbatoririi unui Craciun special, la Echo Valley Ranch and Spa, intr-o atmosfera de pace interioara care te-ar putea duce cu gandul la Rai.

Asta daca nu te-ar aduce inapoi, cu picioarele pe pamant, intalnirea cu maseuzele thailandeze (!) de la Baan Thai Suite. Locatia este una de lux, cu circuit restrans, putand gazdui maximum 30 de oaspeti. Fiecaruia ii este alocat de catre Santa Claus un ciorap plin cu daruri, iar la masa festiva de Craciun i se va da posibilitatea sa opteze intre sampanie si, mult mai adecvat locului, cidru cu mirodenii. De asemenea, se vor degusta o sumedenie de prajiturele daneze, ale caror retete au fost aduse aici de un imigrant de altadata.

Pe 26 decembrie, are loc Boxing Day, vechi obicei englezesc prin care este sarbatorit, conform ritualului catolic, Sf. Stefan. Fiecare invitat primeste cadou o cutiuta cu surprize.

ASPEN
Cea mai cunoscuta statiune de iarna din Statele Unite este situata in Colorado si si-a luat numele de la copacul emblematic al acestor locuri – plopul tremurator (aspen). Atrase de adrenalina conexa sporturilor hibernale sau, pur si simplu, de cadrul natural feeric, multe celebritati si-au legat numele de Aspen, de la Kevin Costner (care si-a ridicat, aici, una dintre resedinte), la Donald Trump, Michael Douglas, Martina Navratilova ori Mariah Carey.

Interpretul folk John Denver a locuit in statiune cea mai mare parte a vietii (compunand hituri ca Aspenglow ori Starwood in Aspen), iar creatorii South Park i-au dedicat un episod cu totul special Asspen. Fondata prin 1879 in jurul unei mine de argint, asezarea a devenit un St. Moritz al Americii imediat dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, cand Walter Paepcke, un industrias din Chicago, a intemeiat aici Aspen Skiing Company, pe care a conceput-o ca un falanster „al mintilor si sufletelor libere“.

Institutii ca Aspen Music Festival functioneaza si astazi, atragand valuri de nonconformisti. Si mai numerosi sunt insa fanii schiului, inca din 1950 aici organizandu-se frecvent competitii internationale, precum campionatele mondiale de profil. Una dintre atractiile locale devenite traditie este plimbarea prin zapada cu sanii trase de cai belgieni dotati cu zurgalai: „Jingle Bell!“. Parada anuala si bazarul de Craciun constituie evenimente care nu trebuie ratate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase