Home » Cultură » Ce reguli vor fi la Globurile de Aur după premierea controversată a filmului ”Marţianul”

Ce reguli vor fi la Globurile de Aur după premierea controversată a filmului ”Marţianul”

Ce reguli vor fi la Globurile de Aur după premierea controversată a filmului ”Marţianul”
Publicat: 21.04.2016
Una dintre cele mai prestigioase ceremonii de la Hollywood, Globurile de Aur, care anul acesta a avut loc pe 10 ianuare, va schimba regulile după ce pelicula "The Martian/ Marţianul" a fost desemnat cel mai bun film la categoria comedie/ musical, informează The Guardian.

De asemenea, o altă controversă a ceremoniei din acest an a fost faptul că actorul Matt Damon, interpretul rolului principal din „Marţianul”, a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical.

Decizia producătorilor de a participa cu „The Martian” la categoria comedie a fost intens criticată de cei din industria cinematografică. Regizorul filmului „Trainwreck”, Judd Apatow, a afirmat că cei care produc drame cu tentă umoristică nu ar trebui să „participe la orice categorie au chef” şi s-a întrebat, în mod ironic, dacă filmele în care joacă actori asiatici ar trebui să concureze la categoria „cel mai bun film străin”.

Acum, organizatorii Globurilor de Aur, Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), s-au asigurat că astfel de probleme nu vor apărea şi în ediţiile viitoare.

Noua regulă va însemna că „dramele cu accente comice vor intra în competiţie ca drame”, potrivit Entertainment Weekly.

„The Martian”, regizat de Ridley Scott, a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria comedie/ musical, în faţa peliculelor „The Big Short”, „Joy”, „Spy” şi „Trainwreck”, în regia lui Apatow.

La premiile Critics’ Choice, Judd Apatow i-a adresat câteva cuvinte acide actorului Matt Damon.

„Matt Damon mă priveşte chiar în clipa asta. După toată ‘comedia de la Globurile de Aur’. Nu avem decât un premiu, Matt, asta e tot ce primim. Sunt ca un tocilar în curtea şcolii, iar tu mi-ai furat banii de mâncare”, a declarat Judd de pe scenă.

În prealabil, regizorul „Trainwreck”, postase pe Twitter: „Să încerci să domini categoria comedie, când de fapt eşti dramă, din frică faţă de competiţia din acea categorie, este o mişcare plină de laşitate”.

Modificarea acestei reguli se află printre cele 11 pagini de schimbări ce vor fi aduse ceremoniei Globurilor de Aur, din 2017.

Anul viitor, decernarea premiilor va fi susţinută pe 8 ianuarie.

Filmul „Marţianul/ The Martian”, regizat de Ridley Scott, îi are ca protagonişti pe actorii Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig şi Kate Mara şi a avut premiera în România pe 2 octombrie, 2015.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Good Will Hunting”. Francizele cinematografice „Ocean’s” şi „Jason Bourne” i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în „Cârtiţa”, regizat de Martin Scorsese, „Agenţia secretă”, de Robert de Niro, şi „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului „Informatorul!/ The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar şi în „Fraţii Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducţia hollywoodiană „Elysium”.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase