Home » Cultură » De ce nu a fost construit Marele Zid Chinezesc în linie dreaptă? Chinezii au realizat o structură extrem de complexă – VIDEO

De ce nu a fost construit Marele Zid Chinezesc în linie dreaptă? Chinezii au realizat o structură extrem de complexă – VIDEO

De ce nu a fost construit Marele Zid Chinezesc în linie dreaptă? Chinezii au realizat o structură extrem de complexă – VIDEO
Publicat: 30.07.2016
Marele Zid Chinezesc se numără printre cele mai impresionante construcţii realizate de-a lungul istoriei.

Chinezii au relizat o structură extrem de complexă folosind miliarde de tone de piatră solidă şi cărămidă. Întreaga construcţie a fost amplasată pe fundaţii realizate din blocuri de granit. Este vorba de celebrul Zid Chinezesc. 

Suprafaţa foarte netedă a cărămizilor făcea ca Zidul să fie aproape imposibil de accesat. Mai mult decât atât, soldaţii poziţionaţi în părţile superioare ale construcţiei nu permiteau atacatorilor să se apropie foarte mult de zonele protejate.  

Marele Zid Chinezesc este constituit, de fapt, din două ziduri, în mijlocul cărora a fost realizat un miez din moloz. În zona superioară a construcţiei a fost conceput un pavaj din piatră.

Înălţimea structurii: 7 metri. Grosime: 4,8 metri. 

Deşi este atât de cunoscut, Marele Zid Chinezesc ascunde încă numeroase enigme. Una dintre acestea se referă la modul neobişnuit în care a fost realizată construcţia. De ce nu a fost ea proiectată în linie dreaptă?  

Sursa:sciencechannel.com

Cercetătorul britanic William Lindesay a încercat să răspundă la această întrebare, cercetând nu numai Zidul ci şi împrejurimile acestuia. În timpul investigaţiei sale, specialistul a aflat că structura urma traseul crestelor montane, care, bineînţeles, nu sunt poziţionate în linie dreaptă. 

Chinezii au construit Marele Zid în aşa fel încât acesta să urmeze terenul, care, în punctul său maxim, atinge înălţimea de 1500 de metri. Arhitecţii au poziţionat turnuri de supraveghere la distanţe de aproximativ 150 de metri, pentru a le oferi soldaţilor un câmp de acţiune cât mai eficient cu putinţă. În acelaşi scop, vegetaţia din împrejurimile Zidului a fost distrusă pe o rază de circa 3 kilometri. 

În acest fel, nimeni şi nimic nu părea ca va putea trece dincolo de Marele Zid Chinezesc. 

Sursa: sciencechannel.com

Vă mai recomandăm şi: Marele Zid Chinezesc este în pericol! Aproape 2.000 de kilometri au dispărut deja – VIDEO

                                             Marele Zid Chinezesc e în pericol de a se dărâma

                                            O secţiune scufundată din Marele Zid Chinezesc a apărut la suprafaţa apei după aproape 40 de ani – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase