Home » D:News » O secţiune scufundată din Marele Zid Chinezesc a apărut la suprafaţa apei după aproape 40 de ani – VIDEO

O secţiune scufundată din Marele Zid Chinezesc a apărut la suprafaţa apei după aproape 40 de ani – VIDEO

O secţiune scufundată din Marele Zid Chinezesc a apărut la suprafaţa apei după aproape 40 de ani – VIDEO
Publicat: 12.06.2016
Situl a fost până acum o adevărată atracţie pentru amatorii de scufundări.

O secţiune scufundată din Marele Zid Chinezesc a apărut la suprafaţă după aproape 40 de ani, din cauza scăderii bruşte a nivelului de consum al apei din Rezervorul Panjiakou, localizat în regiunea autonomă Kuacheng Man din nordul Chinei. Rezervorul a fost creat în anul 1978 pentru a alimenta cu apă oraşele Tianjin şi Tangshan. 

Înainte ca rezervorul să fie creat, o secţiune din Marele Zid s-a prăbuşit şi a căzut în interiorul trecătorii Panjiakou. Structura a fost construită în urmă cu peste 500 de ani, în timpul Dinastiei Ming, ca parte a sistemului defensiv de apărare a zonei de nord a Imperiului Chinez. 

Sursa:dailymail.co.uk

În anul 1975, autorităţile comuniste din China ordonă construirea unui baraj înalt de 107 metri la Panjiakou. După finalizarea construcţiei, întreaga zonă fusese acoperită cu aproape 2,93 triliarde de litri de apă.

Din acel moment, oraşul Panjiakou se afla la o adâncime de 50 de metri pe fundul noului lac creat. Cu timpul, vechea cetate şi porţiunea din Marele Zid au devenit adevărate atracţii pentru amatorii de scufundări.

Sursa:dailymail.co.uk

,,Privit din adâncuri, Marele Zid poate fi considerat o Atlantidă Chinezească. În apă, poţi înota printre parapeţi înalţi de cărămidă şi tuneluri, fără nicio problemă. Cele mai importante atracţii sunt ieşirile folosite în trecut de trupele deefnsive pentru a se deplasa dintr-o parte în alta a zidului”, menţionează jurnalistul american James Sturz într-unul dintre articolele sale publicate în revista Men’s Journal.

Sursa:youtube.com/William Moss

Autorităţile au declarat că, deşi zidul se află acum la suprafaţa apei, nu vor putea face nimic pentru a-l menţine în această situaţie. Motivul invocat de reprezentanţii administraţiei locale îl reprezintă faptul că, în momentul în care perioada de secetă se va încheia, secţiunea din Marele Zid va fi acoperită din nou de ape. 

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Marele Zid Chinezesc este în pericol! Aproape 2.000 de kilometri au dispărut deja – VIDEO

                                             Marele Zid Chinezesc e în pericol de a se dărâma 

                                             Descoperire de proporţii în China. „Marele Zid Chinezesc” are un „frate” mai mic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase