Home » Cultură » UIMITOAREA moschee ”din smarald” – Galerie Foto

UIMITOAREA moschee ”din smarald” – Galerie Foto

UIMITOAREA moschee ”din smarald” – Galerie Foto
Publicat: 15.10.2016
Moscheea Shah Cheragh din Shiraz, Iran, pare normală din exterior însă interiorul este impresionant.

În interior, Shah Cheragh, este acoperit cu oglinzi şi sticlă prin intermediul căreia clădirea capătă o înfăţişare strălucitoare.

Galerie foto

vezi galeria
10 foto

Numele Shah Cheragh, tradus ,,Regele Luminii”, se referă atât la aspectul interior al clădirii, cât şi la povestea originilor clădirii. 

În jurul anului 900, un călător a văzut o lumină misteriosă la depărtare şi a plecat să o investigheze. Acesta a găsit un mormânt luminos în care atunci când la excavat a descoperit cadavrul unui personaj important pentru comunitatea musulmană. Astfel, locul a devenit popular pentru pelerini musulmani şiiţi, iar deasuprea mormântului a fost construtiă o structură cu cupolă, pentru a-l proteja.

Zona a fost îmbunătăţită şi extinsă, de-a lungul timpului dezvoltându-se şcoli religioase  şi alte facilităţi. În secolul XIV, decoraţiunea semnificativă a lăcaşului a fost comandată la cererea expresă a reginei Tasha Khatun care dorea ca orice sursă de  lumina din moschee să fie intensificată de mii de ori.  Deşi a fost distrusă în timp de oameni sau de fenomenele naturale, moscheea a fost reparată şi întreţinută.

Sursa: Atlas Obscura/ MentalFloss

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase