Home » Cultură » După ce a ieşit la pensie, un profesor crede că a rezolvat un mister vechi de 1.400 de ani: „A fost mai mult o chestiune de noroc”

După ce a ieşit la pensie, un profesor crede că a rezolvat un mister vechi de 1.400 de ani: „A fost mai mult o chestiune de noroc”

După ce a ieşit la pensie, un profesor crede că a rezolvat un mister vechi de 1.400 de ani: „A fost mai mult o chestiune de noroc”
Publicat: 26.12.2016
Locul exact în care s-a aflat castelul Camelot al legendarului Rege Arthur a fost timp de mii de ani pretext de zvonuri şi speculaţii, însăşi existenţa faimosului monarh fiind deseori contestată.
Acum, însă, profesorul Peter Field, expert în literatura care tratează perioada în care ar fi trăit Regele Arthur, pretinde că a găsit zona în care se afla fortăreaţa, un mic fort roman localizat în vestul oraşului Huddersfield, Yorkshire.
Expert în legenda Regelui Arthur, un profesor pensionat pretinde că a descoperit în sfârşit locaţia în care s-a aflat enigmaticul Camelot, mai exact la periferia oraşului Huddersfield. 
 
Field, care a predat mult timp la Universitatea Bangor, a declarat, citat de The Independent, că, „deşi iubeşte să facă aceste lucruri”, a descoperit locaţia printr-o întâmplare fericită: „A fost mai mult o chestiune de noroc. Căutam nişte hărţi şi, dintr-odată, toate elementele s-au aliniat. Cred că s-ar putea să fi rezolvat un miste vechi de 1.400 de ani”, a spus profesorul. 
 
Romanii numeau acest fort „Camulodunum”, ceea ce înseamnă „fortul zeului Camul”, iar de aici ar putea să vină şi numele de Camelot. Field mai spune şi că Slack ar fi putut fi o locaţie ideală de unde se puteau coordona trupele britanice vobitoare de limbă celtă care se opuneau invaziei anglo-saxonilor dinspre nord şi vest în timpul Regelui Arthur. 
 
Localizarea fortului pe drumul roman dintre Chester şi York, ambele foste fortăreţe strategice ale celţilor, l-ar transforma şi într-o construcţie foarte bine poziţionată pentru apărarea coastei de est, a mai sugerat profesorul: „Dacă a existat cu adevărat Regele Arthur, acesta ar fi trăit în jurul anului 500, deşi prima sa menţiune ca aflându-se la Camelot datează din anul 1180 şi este vorba despre un poem franţuzesc din regiunea Champagne.  Nu există nicio referire la Camelot în intervalul dintre aceste două date, o perioadă în care ţara a fost în război şi s-au păstrat prea puţine dovezi istorice. Oamenii se ocupau atunci de transmiterea informaţiei, multe detalii se pierdeau în timpul procesului şi multe alte date s-ar putea să fi fost inventate sau răstălmăcite”, a mai spus Field. 
 
Sursa: Gândul
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase