Home » Cultură » Provocare bizară: un artist doreşte să stea opt zile în interiorul unui bloc de piatră

Provocare bizară: un artist doreşte să stea opt zile în interiorul unui bloc de piatră

Provocare bizară: un artist doreşte să stea opt zile în interiorul unui bloc de piatră
Publicat: 22.02.2017
Artistul francez Abraham Poincheval îşi propune să „împietrească” timp de opt zile, perioadă pe care o va petrece în interiorul unui bloc de piatră de 12 tone, în care este săpată o formă umană.

Experimentul va începe miercuri, la Paris, în faţa Palais de Tokyo, cel mai important centru de artă contemporană din Europa, relatează Mediafax

Poincheval este specializat în astfel de manifestări, pentru că a petrecut deja o săptămână pe o platformă suspendată la 20 de metri deasupra solului, şi alte două săptămâni în interiorul unui urs împăiat. Nu este totul, el a traversat Alpii împingând un cilindru uriaş şi a plutit pe fluviul Ron în interiorul unei sticle uriaşe.

În stâncă, spaţiul în care va sta are forma corpului său, mărită; singurele legături cu exteriorul vor fi o conductă de ventilaţie şi un telefon, pentru ajutor. Un aparat va transmite ritmul său cardiac, iar hrana va fi reprezentată de puţină carne uscată şi lichide.

Artistul, născut în 1972, crede că o astfel de experienţă are o dimensiune mistică. El pare să ştie ce spune, pentru că a mai stat în pământ, sub o lespede de piatră de o tonă.

După ce va ieşi din stâncă, artistul va expune la Palais de Tokyo sculpturi, acuarele şi desene legate de manifestările sale, iar din 29 martie Poincheval îşi propune să clocească o duzină de ouă. Pentru aceasta va petrece 26 de zile într-o incintă filmată 24 de ore din 24, încercând să păstreze ouăle la temperatura constantă de 37 de grade Celsius.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum să privim arta modernă şi contemporană

5 opere de artă contemporană realizate cu ajutorul tehnicilor matematicii – FOTO

Controversatul artist Damien Hirst va construi un oraş întreg în sud-vestul Angliei

25 de ilustraţii controversate ale unui artist polonez dezvăluie partea sinistră a societăţii în care trăim – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase