Home » Cultură » DiCaprio va juca într-un film despre criminalul Charles Manson

DiCaprio va juca într-un film despre criminalul Charles Manson

DiCaprio va juca într-un film despre criminalul Charles Manson
Publicat: 16.01.2018
Actorul american Leonardo DiCaprio va juca într-un film despre criminalul Charles Manson pe care îl va regiza Quentin Tarantino, programat pentru lansare în vara anului 2019, informează Variety.
Leonardo DiCaprio – care nu a mai apărut în niciun film de la „The Revenant”, de Alejandro G. Iñárritu, pentru care a primit un premiu Oscar pentru interpretare în 2016 – va juca în acest lungmetraj rolul unui actor în vârstă rămas fără slujbă, notează Mediafax.
 
În film va mai juca Margot Robbie, în rolul actriţei Sharon Tate, care, la momentul în care a fost asasinată de membri ai sectei lui Charles Manson, în 1969, pe când era însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski.
 
Quentin Tarantino îşi mai doreşte ca în acest film, al nouălea din cariera sa, să joace şi Tom Cruise, dar şi Al Pacino.
 
Acţiunea filmului, care nu este o biografie, potrivit lui Tarantino, se situează în anul 1969, surse declarând pentru presa de profil că lungmetrajul va surprinde atmosfera acelor timpuri tumultuoase.
 
Acesta este primul film lansat de Tarantino fără ajutorul Weinstein Company, după scandalul sexual în care a fost implicat Harvey Weinstein, cofondatorul companiei de producţie.
 
Filmul despre Charles Manson, care deocamdată nu are un titlu oficial, este programat pentru lansare pe 9 august 2019, la 50 de ani după ce membrii sectei acestuia au ucis mai multe persoane, inclusiv pe Sharon Tate.
 
Charles Manson a murit în noiembrie 2017, la vârsta de 83 de ani, din cauze naturale, în penitenciarul din California unde a fost închis peste 40 de ani, după ce a fost găsit vinovat, în 1971, alături de patru dintre discipolii săi, de uciderea a şapte persoane. Iniţial, Manson a fost condamnat la moarte, însă pedeapsa i-a fost comutată la închisoare pe viaţă.
 
Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A jucat rolul principal într-o serie de biografii ale unor mari personalităţi, precum pionierul aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul” – care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele cinci nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare -, şi fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în „J. Edgar”, de Clint Eastwood, dar şi în filme de acţiune precum „Bandele din New York” (2002), „Cârtiţa” (2006) şi „Shutter Island” (2010), de Marin Scorsese, şi „Începutul/ Inception”, de Christopher Nolan. Rolul din „Lupul de pe Wall Street” (2013), de Martin Scorsese, i-a adus cea de-a cincea nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.
 
Câştigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction”, din 1994, şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp Fiction” şi „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, cele două lungmetraje din seria „Kill Bill”, „Maşina morţii/ Death Proof”, „Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” şi „Django dezlănţuit/ Django Unchained” au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase