Home » Cultură » Decizia controversată luată de ministrul rus al Culturii, după ce a văzut un film despre moartea lui Stalin

Decizia controversată luată de ministrul rus al Culturii, după ce a văzut un film despre moartea lui Stalin

Decizia controversată luată de ministrul rus al Culturii, după ce a văzut un film despre moartea lui Stalin
Publicat: 26.01.2018
Vladimir Medinski, ministrul rus al Culturii, a interzis difuzarea comediei britanice „Moartea lui Stalin” în cinematografele din Rusia, motivând că filmul conţine scene asemănătoare unui „război ideologic de gherilă”.

Satira politică a regizorului Armando Ianucci, în care joacă actorii Steve Buscemi şi Jeffrey Tambor, a fost lansată în luna octombrie a anului 2017 în cinematografele britanice. Filmul prezintă lupta pentru putere de la Kremlin, după moartea lui Joseph Stalin, survenită în anul 1953, scrie Gândul.

Producţia ar fi trebuit să ajungă joi în cinematografele ruseşti, dar ministrul rus al Culturii i-au retras certificatul de distribuţie, după ce parlamentarii au considerat că este de-a dreptul ofensatoare.

Yelena Drapenko, directorul-adjunct al unui comitet parlamentar al culturii, a declarat că nu a văzut niciodată ceva mai dezgustător, adăugând că filmul conţine „elemente de extremism”.

Filmul lui Ianucci îl ironizează şi pe mareşalul Georgi Zhukov – interpretat de Jason Isaacs – care i-a condus pe sovietici în victoria contra naziştilor, în timpul Bătăliei de la Stalingrad din 1943.

21 de persoane, printre care şi fiica lui Zhukov, au transmis o petiţie către ministerul culturii, în care acuză că regizorul a denigrat memoria ruşilor care au luptat împotriva regimului nazist, în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie time.com.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase