Home » D:News » Va scadea nivelul apei din ocean

Va scadea nivelul apei din ocean

Va scadea nivelul apei din ocean
Publicat: 07.03.2008
Oamenii de stiinta au anuntat ca in viitor nivelul apelor din oceane va scadea odata cu schimbarile climatice, continuand astfel un trend geologic mai vechi.

Acestia au demonstrat faptul ca adancimea oceanelor a crescut, iar nivelul din apele marii a scazut cu aproximativ 170 de metri din timpul Cretacicului, acum 80 de milioane de ani, si pana in prezent. Anterior, s-a inregistrat o scadere a acestora cuprinsa intre 40 si 250 de metri.
“Albia oceanului se adanceste din ce in ce mai mult, propagand astfel o scadere asupra nivelului marilor,  iar acest trend se va mentine si in viitor.”, a declarat Bernhard Steinberger, in cadrul “Geological Survey of Norway”.   
Un program computerizat, care anticipeaza miscarile placilor tectonice de-a lungul timpului, a preconizat o scadere cu 120 de metri asupra nivelului marii in viitorii 80 de milioane de ani.

Daca aceste previziuni s-ar adeveri, Rusia ar fi conectata cu Alaska de pamant prin zona reprezentata astazi de Stramtoarea Bering, iar Marea Britanie va fi parte integranta a continentului European.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase