Home » D:News » Leonardo da Vinci conduce in topul celor mai influente personalitati europene

Leonardo da Vinci conduce in topul celor mai influente personalitati europene

Leonardo da Vinci conduce in topul celor mai influente personalitati europene
Publicat: 13.05.2008
Artistul si inventatorul Leonardo da Vinci (1452 - 1519) s-a situat pe primul loc in topul celor mai influente 50 de personalitati din cultura europeana, potrivit rezultatelor unui sondaj la care au participat 137.622 de persoane din toate tarile europene, informeaza elhistoriador.es.

Pentru a marca 50 de ani de la crearea Uniunii Europene, Organizatia Capitalei Culturii Catalane a lansat un sondaj pentru a stabili topul 50 al personalitatilor din istorie care au influentat cel mai mult cultura europeana, in arte, stiinte umane si cercetari stiintifice.

Perioada de votare, care s-a facut online, a inceput in octombrie 2007 si s-a incheiat pe 1 mai 2008. Rezultatele au fost publicate cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai, la Tarragona, oras candidat la titlul de Capitala Culturala in 2016.
Umanistul Leonardo da Vinci a fost urmat in top de dramaturgul britanic William Shakespeare si de compozitorul austriac Wolfgang Amadeus Mozart.
Fizicianul german Albert Einstein, filozoful grec Socrate, scriitorul german Johann Wolfgang Goethe, Galileo Galilei, "parintele" stiintei moderne, Carol cel Mare, liderul francilor din epoca medievala, teologul si eruditul olandez Erasmus din Rotterdam si scriitorul rus Fiodor Dostoievski completeaza topul zece al celor mai influente personalitati din cultura europeana. In top au mai fost inclusi Beethoven, Newton, Picasso, Cervantes, Marie Curie, Darwin, poetul portughez Fernando Pessoa si papa Ioan al XXIII-lea.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase