Home » D:News » Masini europene pe baza de hidrogen si energie solara

Masini europene pe baza de hidrogen si energie solara

Masini europene pe baza de hidrogen si energie solara
Publicat: 04.06.2008
Oficiali din cadrul Uniunii Europene au hotarat aprobarea unui proiect in valoare de 731 milioane euro care are ca scop dezvoltarea tehnologiilor aplicabile masinilor care vor circula in viitorul apropiat pe baza de hidrogen si energie solara.

Apropiata si inevitabila criza a petrolului va duce in circa 20 de ani la sfarsitul automobilelor pe baza de benzina. Constiente de situatia automobilelor in viitorul apropiat, concerne internationale precum Daimler AG si Royal Dutch Shell PLC au inaintat Uniunii Europene o cerere de alocare de fonduri pentru un proiect care va fi derulat pe durata de sase ani, si de la care se asteapta raspunsul in privinta producerii in serie a automobilelor nepoluante, astfel incat masina actionata cu hidrogen sau energie solara sa devina deja o realitate in  decada 2010-2020.

Comisia Europeana a declarat ca masinile cu hidrogen vor reduce consumul de benzina al masinilor mari de transport de marfa cu pana la 40% pana in anul 2040 si vor reduce astfel considerabil emisiile de carbon pana in anul 2050. Costul petrolului a depasit deja 135 $/baril, aproape dublu fata de acum un an de zile, iar specialistii in economie si industria extractoare a petrolului afirma ca tendinta de crestere se va mentine, in mod sigur, din cauza scaderii rezervelor naturale de petrol datorata celor peste 60 de ani de exploatare pe scala industriala a aurului negru.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase