Home » D:News » Urme ale unui ritual antic macabru, descoperite in Siria

Urme ale unui ritual antic macabru, descoperite in Siria

Urme ale unui ritual antic macabru, descoperite in Siria
Publicat: 04.07.2008
In jurul anului 2 300 i.e.n. un acrobat antic a fost ucis in cadrul unuei crude si bizare ceremonii de sacrificare undeva in nord-estul Siriei contemporane, conform unui nou studiu aparut in ultimul numar al prestigioasei reviste Antiquity.

Ramasitele acrobatului, alaturi de fosile de cai, care par a fi fost victime in cadrul aceluiasi sacrificiu, au iesit la iveala in urma sapaturilor din jurul unei cladiri din anticul oras sirian, Nagar. John Oates, seful expeditiei arheologice, declara ca a fost stupefiat de aceasta descoperire macabra, unica pana in prezent.

Mormantul prezinta un total de trei schelete umane alaturi de resturi osteologice care au apartinut unor cai. Un schelet apartinea acrobatului, al doilea unui vizitiu de care, iar al treilea a ramas neidentificat pana in prezent. Scheletul acrobatului este ingropat intr-o pozitie neobisnuita si este decapitat. In jurul sau au fost descoperite mai multe vase si ornamente din argint. Cercetatorii cred ca acrobatul facea parte din clasa Hub sau Hub Ki, termen asociat cu ideea de sarit si rostogolit continuu.

Oates, impreuna cu colegii sai, au concluzionat ca scheletul fara cap era al unui acrobat antic, pe baza studiului tibiei, genunchilor si bratelui acestuia care indicau ca persoana respectiva a fost activa fizic. De asemenea, au descoperit similaritati intre schelet si anatomia unui dansator modern. Moartea sa se presupune ca a survenit in urma unui exercitiu in care acrobatul a executat un ritual de sacrificare care a culminat cu decapitarea sa.

Sursa Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase