Home » D:News » Casele viitorului vor fi echipate cu statii de hidrogen

Casele viitorului vor fi echipate cu statii de hidrogen

Casele viitorului vor fi echipate cu statii de hidrogen
Publicat: 11.07.2008
Momentul in care fiecare casa din Marea Britanie va fi echipata cu propria statie de alimentare cu hidrogen pentru masina personala este foarte aproape, in contextul actual, in care iminenta criza a petrolului se apropie cu pasi repezi, anunta un grup de futurologi si analisti economici britanici.

Amatorii masinilor cu propulsie bazata pe hidrogen pot avea la indemana in propria casa, nu doar o sursa de combustibil pentru masina, ci si un sistem perfect potrivit pentru gatit si incalzirea locuintei.
Hidrogenul a fost considerat de mult timp drept cea mai potrivita sursa de energie alternativa, fata de combustibilii fosili.
Unul dintre cele mai mari obstacole referitoare la adoptarea acestuia pe scara larga  a fost lipsa statiilor de alimentare cu hidrogen.
In timp ce multi cercetatori sunt de parere ca trecerea la exploatarea hidrogenului este echivalenta cu o noua revolutie industriala, o parte a lumii stiintifice este sceptica in aceasta directie. Reticenta acestora este cauzata de greutatile de productie la nivel mare, costului ridicat al transportului si transformarea in electricitate.

Cu toate acestea, ITM Power din Sheffield, firma din spatele acestui proiect de anvergura, este de parere ca statia personala de alimentare cu hidrogen este impulsul necesar dezvoltarii unei noi infrastructuri specifice unei economii experimentale, bazata pe consumul de hidrogen.
Costul unei astfel de unitati personale s-ar putea ridica pana la suma de 20 000 de lire sterline.

Sursa: BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase