Home » D:News » Viata ar fi putut veni de pe Venus

Viata ar fi putut veni de pe Venus

Viata ar fi putut veni de pe Venus
Publicat: 13.08.2008
Venus este o planeta a carei suprafata incandescenta fierbe la propriu. Totusi ideea ca a existat, sau chiar exista inca forme de viata pe Venus nu este deloc una fantezista. O noua teorie demonstreaza posibilitatea ca norii venusieni sa gazduiasca bacterii.

In prezent opiniile majoritatii cercetatorilor inclina spre ideea ca norii de pe Venus sunt cel mai potrivit mediu pentru dezvoltarea unor forme primare de viata. Aceasta pentru ca temperaturile din interiorul norilor venusieni sunt semnificativ mai scazute decat cele de la suprafata planetei, pe langa acest aspect datator de sperante cercetatorilor, au fost detectati vapori de apa in atmosfera venusiana.
“Temperatura si presiunea din interiorul norilor venusieni sunt propice dezvoltarii unor anumite tipuri de bacterii. Astfel de bacterii traiesc in medii de viata similare pe Terra. Ca o completare, bacteriile care traiesc in izvoarele sulfuroase de pe Terra ar putea trai la fel de bine in conditiile oferite de atmosfera venusiana.” Declara Chandra Wickramasinghe, cercetator in cadrul laboratorului de astrobiologie de pe langa Universitatea din Cardiff.
Ipoteza ca primele forme de viata sa fi fost aduse de pe Venus pe Terra prin intermediul curentilor solari prinde tot mai mult contur, datorita modului in care aceste doua planate s-au aliniat de-a lungul istoriei.
“Au fost nenumarate situatii in care Venus s-a aliniat cu Terra, situatie in care schimbul de materii dintre cele doua planete ar fi fost perfect posibil. Ultima astfel de aliniere a avut loc in anul 2004, iar urmatoarea va fi in anul 2012.” Afirma in continuare profesorul cercetator Wickramasinghe.

Sursa : Live Science
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase