Home » D:News » NASA ramane fara astronauti

NASA ramane fara astronauti

NASA ramane fara astronauti
Publicat: 18.09.2008
Corpul de astronauti NASA a fost pentru mult timp simbolul spiritului american explorator, dar pe masura ce agentia spatiala se apropie de implinirea a 50 de ani de existenta, exploratorii spatiali trebuie sa infrunte unele provocari dificile.

A 50-a aniversare NASA aduce pe langa bucuria unor misiuni reusite in spatiu, si ingrijorarea cu privire la  urmatoarele. Unii astronauti NASA se tem ca nu vor mai participa la misiuni in anii urmatori, din cauza necesitatii inlocuirii unor nave spatiale cu altele noi, ceea ce presupune o perioada de timp. Exista chiar propunerea ca, in cazul in care agentia americana nu reuseste sa isi inlocuiasca navele pana in 2010, sa cumpere locuri la bordul navei spatiale rusesti Soyuz, dupa 2011.
"Ceea ce vedem acum este exact ceea ce s-a intamplat cu Apollo. Oamenii au inceput sa vada ca unele lucruri nu mai functioneaza corespunzator, prin urmare au inceput sa paraseasca corpul de astronauti", a spus Roger Launius, un fost istoric al NASA.

NASA Astronaut Office face eforturi, in prezent, sa isi pastreze baza de astronauti experimentati, planuind sa mareasca randurile acestora cu inca 15 astronauti pana in vara anului 2009.
“Vom avea cu siguranta oameni care se retrag pe masura ce imbatranesc, optand probabil pentru o alta cariera. Este normal sa se intample asa. Insa ceea ce nu vrem sa se intample este ca in anul 2010 sa fim nepragatiti si toata experienta acumulata sa fie in van.”, a declarat Steve Lindsey, director al NASA Astronaut Office. 
“Scopul este sa asiguram in permanenta un corp de astronauti experimentati, inainte ca vechea generatie sa se retraga. De aceea, pastram veterani ai zborului pentru a conduce viitoarele generatii de astronauti.”
In prezent, lista de zbor a NASA numara 90 de astronauti, cu 6 mai putin decat in anii anteriori.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase