Home » D:News » Cum poate fi distrus un asteroid

Cum poate fi distrus un asteroid

Cum poate fi distrus un asteroid
Publicat: 08.12.2008
Cercetatorii din cadrul Universitatii din Tel Aviv afirma ca au descoperit mijlocul prin care poate fi distrus un asteroid care si-ar putea incrucisa traiectoria de deplasare cu orbita Terrei. Singura problema estea legata de noua metoda a savantilor israelieni, care pare mai complicata decat cea propusa in pelicula Armageddon.

Astrofizicianii israelieni au cazut de acord ca metoda cea mai buna de a evita pe viitor o coliziune cu un asteroid, este aceaa prin care se va reusi modificarea traiectoriei corpului ceresc aflat in miscare.
“In ordinea data de aceasta noua situatie, suntem nevoiti sa anticipam ce s-ar putea intampla in cadrul unei explozii spatiale care ar putea modifica traiectoria asteroidului ce ar ameninta sa se ciocneasa cu Terra”, declara David Polishook, doctorand al Universitatii din Tel Aviv, care studiaza  dinamica asteroizilor alaturi de cercetatorul Noah Brosch din cadrul Departamentului de Geofizica si Stiinte Planetare al aceleiasi institutii.

Cei doi sunt printre putinii savanti din lume specializati in studiul si cercetarea compozitiei asteroizilor, o conditie esentiala pentru gasirea unei modalitati de distrugere a acestor inainte de a-si intersecta traiectoria cu planeta noastra. Cercetarile lor au scos la iveala un fapt deosebit de interesant :
-Rotatia si acceleratia unui asteroid sunt influentate de lumina Soarelui, fenomen denumit Efectul YORP. Daca acest efect va provoca unui asteroid o rotatie mai puternica decat o revolutie solara intr-un interval de 2,2 ore, asteroidul va fi mai usor de deviat printr-o explozie dirijata de pe Terra cu ajutorul unor rachete performante.

Sursa : Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase