Home » D:News » Va deveni Finlanda un stat islamic?

Va deveni Finlanda un stat islamic?

Va deveni Finlanda un stat islamic?
Publicat: 19.12.2008
Din ce in ce mai multi refugiati musulmani din Somalia, Irak sau Afganistan isi gasesc refugiul in Finlanda si, desi tara nu are decat o singura moschee, nimeni nu pare sa fie deranjat de acest impediment, anunta agentia de presa RussiaToday.

Istoria comunitatii musulmane din Finlanda incepe inca din secolul al XIX-lea, atunci cand tara se afla in componenta Imperiul Rus, tatarii fiind primii imigranti ai micutei tari scandinave. In timp, numarul persoanelor de religie musulmana s-a stabilizat undeva in jurul cifrei de 40.000. Date fiind, insa, conflictele din Irak, Afganistan, Somalia si alte tari cu o religie predominant islamica, numarul refugiatilor care isi cauta adapost in Finlanda a crescut la cote alarmante. Mai mult, rapoartele sociologilor semnaleaza faptul ca tot mai multi nativi finlandezi imbratiseaza religia islamica in detrimentul celei crestine.

Cu o populatia care numara putin peste cinci milioane, Finlanda risca sa devina o tara cu o religie majoritar islamica iar membrii comunitatii musulmane deja au format un partid care se va lupta pentru locurile din Parlament la urmatorul scrutin. Partidul Islamist Finlandez, condus de Abdullah Tami,  are in platforma program mai multe propuneri de legi pentru protejarea naturii si pentru impunerea unui mod de viata ecologist, mentiune ca tara sa nu devina o membra NATO, dar si impunerea Legii Sharia.

Sursa: RussiaToday

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase