Home » D:News » Caleea Lactee si Andromeda vor intra in coliziune mai devreme

Caleea Lactee si Andromeda vor intra in coliziune mai devreme

Caleea Lactee si Andromeda vor intra in coliziune mai devreme
Publicat: 06.01.2009
Galaxiile Calea Lactee si Andromeda se afla in pericolul unei coliziuni, care va avea loc mai repede decat au aproximat initial oamenii de stiinta, se anunta in editia online a publicatie britanice The Telegraph.

Conform informatiilor actuale, cercetatorii au aproximat viteza de deplasare a galaxiei noastre la 965 de km/ora, cu 160 de kilometri mai rapid decat estimasera initial. Viteza de rotatie indica faptul ca si masa trebuie sa fie similara cu cea a Andromedei, in jur de 270 de miliarde de ori masa Soarelui. In opinia cercetatorilor, forta gravitationala a Caii Lactee exercitata asupra galaxiilor apropiate este mai puternica, ceea ce inseamna ca o coliziune ar putea avea loc intr-un timp mult mai scurt. In urma acestei ciocniri s-ar putea forma o noua galaxie gigantica.

Sistemul nostru solar se afla la o distanta de 28 000 de ani lumina fata de centrul galaxiei, in vreme ce Andromeda se afla la doua milioane de ani lumina distanta. Rezultatele acestui studiu, facute publice in cadrul conferintei anuale a American Astronomical Society, indica posibilitatea ca aceasta coliziune sa aiba loc in perioada in care Soarele din sistemul nostru solar va exploda. Acest fenomen va avea loc, conform astronomilor, in urmatoarele sapte miliarde de ani.

Sursa: The Telegraph
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase