Home » D:News » Imbatranirea are avantajele ei

Imbatranirea are avantajele ei

Imbatranirea are avantajele ei
Publicat: 14.01.2009
Procesul imbatranirii afecteaza invariabil oamenii atat fizic, cat si psihic, facand ca teama de aceasta perioada a vietii sa creasca pe masura ce ne apropiem de ea. Cercetatorii de la Universitatile Duke si Alberta din Statele Unite ale Americii, au incercat, printr-o serie de experimente, sa contureze beneficiile acestui proces ireversibil.

Conform acestora, pe masura ce inaintam in varsta, creierul nostru filtreaza memoriile, stergandu-le pe cele neplacute si pastrandu-le doar pe cele pozitive. Studiul a fost efectuat pe doua grupuri de voluntari, primul cu o medie de varsta de 20 de ani, al doilea cu o medie de varsta de 70 de ani. Acestora li s-au aratat imagini care exprimau diverse experiente, fie pozitive, fie negative, cerandu-li-se ulterior sa redea ce au vazut. Grupul de batrani au intampinat dificulati in a-si aminti imaginile negative, spre deosebire de cel alcatuit din tineri.

“Pe masura ce imbatranim, dezvoltam o perspectiva limitata a timpului care ne-a ramas, prin urmare incepem sa ne focusam asupra lucrurilor sau experientelor care ne dau o stare de bine”, este de parere Peggy St. Jacques, autoarea acestui studiu. “Nu tot ceeea ce vine odata cu batranetea este negativ. Exista si avantaje – de exemplu, devenim mai capabili sa ne controlam si sa ne reglam furia si sentimentele negative. Oamenii cu anumite afectiuni, cum ar fi fobia sociala, descopera deseori ca intensitatea acesteia descreste odata cu cresterea in varsta”, adauga Dr. Gene D.Cohen, director al Centrului de Imbatranire si Sanatate din cadrul Universitatii George Washington.

Sursa: The Boston

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase