Home » D:News » Caldura va face mai multe victime pana la sfarsitul secolului

Caldura va face mai multe victime pana la sfarsitul secolului

Caldura va face mai multe victime pana la sfarsitul secolului
Publicat: 11.03.2009
Incalzirea globala va “topi” zonele urbane si va provoca de patru ori mai multe decese, anunta cercetatorii britanici.

Un studiu condus de cercetatorii din cadrul King’s College din Londra prezice ca numarul deceselor provocate de valurile de caldura vor creste de 4 ori pana in 2080.
“In prezent, in Londra au loc, vara, aproximativ 120 de decese cauzate de temperaturile ridicate. Studiul nostru arata ca pana in 2080, rata deceselor va creste pana la 500, ca urmare a schimbarii climatului. Totodata, acest lucru va permite unor persoane  aclimatizarea la temperaruri mai inalte”. Studiul oamenilor de stiinta britanici este primul care se axeaza pe variabilitatea temperaturii de la o zi la alta, care duce la cresterea frecventei zilelor extrem de calde.

Cresterea temperaturilor cauzeaza mari probleme in orasele unde cladirile si drumurile asfaltate retin caldura, ceea ce face ca in zonele urbane gradele in termometru sa fie mai ridicate decat in cele rurale. Studiul nu face avertizari doar in privinta Londrei. In aceeasi situatie se afla si alte orase mari ale lumii, printre care Sydney, Lisabona, Budapesta, Boston si Dallas.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase