Home » D:News » Carnivorele au evoluat pentru a se evita reciproc

Carnivorele au evoluat pentru a se evita reciproc

Carnivorele au evoluat pentru a se evita reciproc
Publicat: 12.03.2009
Cum reusesc numeroasele carnivore existente pe Terra sa evite competitia care le-ar putea duce la o posibila extinctie si cum reusesc sa nu ajunga in situatia de a se consuma reciproc? O intrebare la care specialistii Universitatii americane din California cred ca au gasit raspunsul.

Tim Caro, unul dintre coautorii studiului realizat in Statele Unite ale Americii, a avut in vedere cele peste 80 de specii de carnivore existente pe continetul nord-american, specii care, dupa cum afirma chiar cercetatorul, ajung deseori sa coexiste in numar mare in acelasi teritoriu.

„Cum reusesc aceste animale sa supravietuiasca? Simplu, au evoluat astfel incat sa se poata evita reciproc”, sustine acelasi Tim Caro. Pradatorii de varf, asemenea ursilor sau lupilor, impart teritoriul cu alte numeroase carnivore care le-ar putea pica prada. Si totusi, astfel de atacuri sunt extrem de rare.

„Ratonii, desi au dimensiuni reduse si par lipsiti de aparare in fata marilor pradatori, prezinta cele mai mici riscuri de a deveni o prada, si asta pentru ca si-au dezvoltat capacitatea de a se catara rapid in copaci, departe de pericole. Sconcsii, in schimb, avertizeaza eventualii atacatori prin contrastul culorilor lor, un avertisment evident asupra armei principale, emanatiile urat mirositoare. Orice carnivor are o arma proprie in lupta pentru supravietuire, iar astea le-a asigurat continuitatea”, concluzioneaza cercetatorul american.

Sursa:ScienceDaily

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase