Home » D:News » Vaticanul recunoaste vechimea Giulgiului din Torino

Vaticanul recunoaste vechimea Giulgiului din Torino

Vaticanul recunoaste vechimea Giulgiului din Torino
Publicat: 08.04.2009
Cavalerii templieri au detinut si venerat in secret Giulgiul din Torino pentru mai bine de 100 de ani, a anuntat un purtator de cuvant al Vaticanului intr-o conferinta de presa tinuta marti, 7 aprilie. Anuntul nu numai ca face lumina asupra secolului in care Giulgiul dispare din atentia publica a Europei medievale, dar vine sa si ateste vechimea acestuia si sa contrazica testele cu radiocarbon care il indicau drept un fals din secolul a XIV-lea.

Barbara Frale, cercetator al arhivelor secrete ale Vaticanului, sustine ca Giulgiul din Torino a disparut din Constantinopol in anul 1204, in timpul celei de a IV-a Cruciade, si nu a aparut decat la jumatatea secolului al XIV-lea. Un document care descrie ritualul de initiere al unui tanar templier, Arnaut Sabbatier, in anul 1287, releva faptul ca ordinul cavaleresc medieval avea in posesie una dintre cele mai importante relicve ale lumii crestine. Sabbatier a fost purtat, conform marturiei sale, intr-un templu in care doar cei initiati aveau voie sa intre, acolo unde cei prezenti venerau o bucata de panza pe care se afla imprimata imaginea unui barbat. Acesta a fost invatat sa se plece si sa sarute imaginea picioarelor de trei ori, ca parte a ceremonialului.

Printre acuzele aduse templierilor de catre Vatican si de catre regele Filip cel Frumos al Frantei se numara si venerarea unui chip barbos, chip identificat de mai multi istorici cu imaginea de pe Giulgiul din Torino.Cu toate acestea, Barbara Frale nu a declarat daca relicva este una autentica sau este doar un fals, lasand pe mai departe loc suspiciunilor.

Sursa:Time

Citeste sambata, 11 aprilie, un amplu material despre Giulgiul din Torino si secretele din spatele acestuia, numai in maratonul DESCOPERA TEORIA CONSPIRATIEI

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase