Home » D:News » A fost redescoperit oul lui Darwin

A fost redescoperit oul lui Darwin

A fost redescoperit oul lui Darwin
Publicat: 10.04.2009
Un ou colectat de catre Charles Darwin in timpul misiunilor sale de explorare a fost redescoperit in colectia de oua a Universitatii Cambridge.

Oul de culoare maro, apartinand unui ordin de pasari primitive din America de Sud, Tinamiformes, poarta pe el semnatura celebrului Darwin. Acesta a fost descoperit de unul dintre voluntarii muzeului, care se ocupa o data pe saptamana de sortarea oualelor din vasta colectie a universitatii.

Se pare ca acesta este unul dintre “supravietuitorii”colectiei Beagle (botezata dupa numele navei cu care Darwin a fost in expeditie), desi se aproximeaza ca initial au fost o duzina de astfel de oua, adunate de Darwin in scopul studierii.

Cel care a realizat importanta descoperirii este chiar managerul colectiei, Mathew Lowe, care a declarat: “Sunt atat de multe comori in colectie, incat voluntarul nu si-a dat seama ca este vorba despre o descoperire noua. Sa regasesti un specimen al colectiei Beagle chiar in anul in care aniversam 200 de ani de la nasterea lui Darwin, este intr-adevar o intorsatura minunata”.

;

 

Sursa: BBC

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase