Home » D:News » Testoasa cu o singura inotatoare primeste un costum de inot

Testoasa cu o singura inotatoare primeste un costum de inot

Testoasa cu o singura inotatoare primeste un costum de inot
Publicat: 14.04.2009
Cercetatorii si conservationistii din cadrul Sea Turtle Inc. au descoperit o broasca testoasa verde cu o singura inotatore in apele Golfului Mexic. Ingrijorati de sansele reduse de supravietuire ale testoasei, acestia i-au creat un costum special care sa o ajute sa se deplaseza si sa vaneze mai eficient.

Allison, asa cum au denumit-o cercetatorii, este o broasca testosa marina verde care si-a pierdut trei inotatoare, cel mai probabil din cauza unui rechin. Ramasa cu un singur membru inotator, Allison era condamnata ca pe tot restul vietii sale sa inoate doar in cerc. Tinand cont ca durata medie de viata a acestor testoase marine este de circa 150 de ani, iar Allison are doar 5 ani, cercetatorii americani s-au gandit sa vina in ajutorul ei prin crearea unui costum special care o va ajuta sa-si mentina stabilitatea in apa si sa inainteze.

Fondurile necesare operatiei si crearii costumului au fost suportate integral de catre membrii voluntari ai Sea Turtle Inc. o organizatie ecologista din Texas care actioneaza in vederea reabilitarii si salvarii testoaselor marine ranite. In mod normal, testoasele cu doua inotatoare sunt obligate sa traiasca  in captivitate pentru tot restul vietii, pe cand cele cu o singura inotatoare sunt eutanasiate, specialistii fiind de parere ca nu pot rezista in natura. Alisson va fi obligata sa traiasca permanent intr-o gradina zoologica, conservationistii trebuind sa-i schimbe costumul anual pe masura ce acesta reptila marina va creste. Testoasele marine verzi pot atinge la maturitate greutati de 272 kilograme.

Sursa : MSNBC

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase