Home » D:News » Noi nu vrem vaccin, vrem gripa porcina!

Noi nu vrem vaccin, vrem gripa porcina!

Noi nu vrem vaccin, vrem gripa porcina!
Publicat: 08.05.2009
O moda trasnita in materie de tratamente alternative ia avant in SUA, pe fondul spaimei de o viitoare pandemie: unii oameni doresc sa contracteze gripa porcina acum, pentru a-si antrena sistemul imunitar in vederea a ceva si mai rau.

Ideea, care circula pe anumite situri internet, pare sa fi pornit de la asa-numitele chickenpox parties, adunari organizate cu scopul ca niste copii bolnavi de varicela sa infecteze alti copii (sanatosi) cu aceeasi boala. Adeptii acestor ciudate petreceri sunt, de obicei, acei parinti care se opun vaccinarii copiilor lor sau doresc ca acestia sa-si construiasca un sistem imunitar mai puternic prin “antrenamantul’ cu boli usoare ale copilariei.

Acesta conceptie a inspirat cativa “vizionari” sa propuna o versiune adaptata pentru gripa porcina: swine flu parties, “petreceri” la care sunt invitati cei bolnavi de gripa porcina, precum si cei care doresc sa se imbolnaveasca. Speriati de zvonurile privind posibilitatea aparitiei, in viitor, a unei pandemii devastatoare, determinate de un virus gripal mai periculos si incurajati de faptul ca gripa porcina nu a facut, pana acum, in SUA, decat doua victime, adeptii acestor swine flu parties cred ca, “prinzand “ acum virusul gripei porcine (boala vindecabila, in majoritatea cazurilor) sistemul lor imunitar ar produce anticorpi care le-ar putea fi utili in viitor, in cazul unei gripe cu adevarat periculoase.

Alarmate de acesta tendinta, oficialitati din SUA au avertizat populatia in privinta riscurilor la care se expun cei care recurg la asemenea  practici si au recomandat oamenilor sa nu participe la astfel de evenimente. Richard Besser, directorul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat ca expunerea la un astfel de risc o mare greseala, intrucat este vorba despre un nou tip de infectie, despre care aflam lucruri noi in fiecare zi, fiind insa imposibil de stiut cum reactioneaza fiecare persoana la contactul cu virusul.

Sursa: Daily Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase