Home » D:News » Un simplu plasture ar putea inlocui curand injectiile traditionale

Un simplu plasture ar putea inlocui curand injectiile traditionale

Un simplu plasture ar putea inlocui curand injectiile traditionale
Publicat: 19.09.2007
Un simplu plasture care, dupa ce este lipit pe piele, trimite medicamentul in corp, fara a provoca dureri, ar putea inlocui curand neplacutele injectii traditionale, potrivit unei echipe de cercetatori din Irlanda, informeaza BBC.

Plasturele a fost dezvoltat dupa modelul cartuselor cu cerneala utilizate de compania de computere Hewlett Packard.
Plasturele contine 150 de ace de seringa minuscule, care actioneaza asupra receptorilor de durere din piele, eliminand disconfortul. Plasturele mai contine 400 de rezervoare cilindrice care pot fi umplute cu medicamentele necesare pacientului. Un microcip atasat dispozitivului regleaza cantitatea de medicamente necesara persoanei bolnave.
Cercetatorii cred ca dispozitivul ar putea fi folosit cu succes pentru administrarea zilnica de insulina la bolnavii de diabet de tip I sau pentru inlocuirea inhalatoarelor utilizate de bolnavii de astm.
Pe viitor, plasturele ar putea fi utilizat pentru a administra pacientilor mai multe tipuri de medicamente, la ore diferite din zi.
Pe piata exista deja cateva tipuri de plasturi, care contin calmante si nicotina, acestea din urma fiind destinate sa-i ajute pe fumatori sa renunte la tutun. In cazul acestor plasturi, moleculele de substanta medicamentoasa sunt destul de mici pentru a putea trece in organism fara a fi nevoie de ace.
In cazul moleculelor mai mari sau solubile in apa sunt necesare ace care sa strapunga pielea.
Firma irlandeza care produce acesti noi plasturi, Crospon, a indicat ca dispozitivele vor fi disponibile pe piata pana in 2010. (MEDIAFAX)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase