Home » Descopera in Romania » Cum arată o casă tradiţională de lemn recondiţionată de o echipă de meşteşugari din Maramureş

Cum arată o casă tradiţională de lemn recondiţionată de o echipă de meşteşugari din Maramureş

Publicat: 13.02.2016
Moştenirea rurală este o temă importantă a prezentului în context românesc şi nu numai.

Adesea, construcţiile care au avut o contribuţie la definirea caracterului unei anumite regiuni sunt privite într-o manieră negativă din cauza lipsei elementelor unui nivel de bază de comfort (încălzire centrală, echipament sanitar potrivit).

De multe ori, casa tradiţională este percepută ca opusul idealului de comfort: vilă urbană, făcută din cărămidă şi materiale moderne şi cu un spaţiu interior generos.

Pentru mulţi, casa urbană devine un ideal care ar putea justifica eforturile financiare uriaşe (traduse în deficienţe în alte aspecte), un ideal care, în majoritatea cazurilor nu ţine doar de confort, dar şi de nevoia de reprezentare.

Mutarea şi reconstrucţia casei a fost făcută de către meşteşugari din Maramureş (zona în care casa a fost construită iniţial). De asemenea, aceştia au construit noua structură a acoperişului şi şindrilele pentru acoperiş. În timpul acestui proces, o surpriză plăcută plăcută a fost de a observa gradul de înţelegere a problemelor structurale specifice ale construcţiilor din lemn dovedite de aceştia.

Vezi continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase