Home » D:News » Descoperirea care i-a uimit pe cercetători. Ce organisme trăiesc în penisul bărbaţilor?

Descoperirea care i-a uimit pe cercetători. Ce organisme trăiesc în penisul bărbaţilor?

Descoperirea care i-a uimit pe cercetători. Ce organisme trăiesc în penisul bărbaţilor?
Publicat: 03.06.2014
O cercetare recentă contrazice teoria considerată corectă până acum, potrivit căreia tractul urinar al unei persoane sănătoase este steril. Cercetătorii au descoperit microorganisme care trăiesc în penis şi care ar putea fi periculoase.

David Nelson, profesor de microbiologie şi imunologie la Universitatea din Indiana, alături de colegii săi, analiza bolile cu transmitere sexuală când a observat că unii agenţi patogeni provin dintr-o sursă neaşteptată: penisul.

Microbii se aflau chiar şi în tractul urinar al unor bărbaţi sănătoşi, fiind prezenţi într-un număr mult mai mare decât estimaseră iniţial cercetătorii.

Microorganismele diferă în funcţie de gazdă, adică nu există un set specific de microbi în cazul bărbaţilor sănătoşi.

Astfel, unele bacterii pot provoca infecţii grave, precum Clamidia, dar altele pot chiar să prevină această infecţie, precizează Nelson.

Numărul microbilor diferă în funcţie de partenerii sexuali pe care îi are un bărbat, dar şi circumcizia are un rol important.

De exemplu, un studiu anterior, publicat în anul 2010, sugera că bărbaţii care nu sunt circumcişi au mai multe bacterii în penis.

Cercetătorii recunosc că trebuie să continue studiul în acest caz, înainte de a putea obţine o concluzie corectă.

Sursa: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase