Home » D:News » Cum au salvat delfinii viaţa unei tinere? O poveste emoţionantă

Cum au salvat delfinii viaţa unei tinere? O poveste emoţionantă

Cum au salvat delfinii viaţa unei tinere? O poveste emoţionantă
Publicat: 05.06.2014
Chiar dacă relatări despre delfini care au salvat viaţa oamenilor datează din cele mai vechi timpuri, biologii nu au deocamdată dovezi ştiinţifice ale acestui comportament altruist.

Este posibil că aceste mamifere marine să fie doar curioase atunci când vin în preajma unui om aflat în pericol. Sau poate că vor cu adevărat să-l ajute.

Povestirea relatată de Maddalena Bearzi, preşedinte la Ocean Conservation Society, pare să susţină această ultimă ipoteză.

Maddalena a scris în cartea „Dolphin Confidential: Confessions of a Field Biologist” despre un incident la care a fost martoră la un moment dat, când studia comportamentul unor delfini, alături de echipa ei.

Deodată, povesteşte Maddalena, în timp ce mânca, unul din delfini s-a oprit şi a plecat în altă direcţie. Imediat, ceilalţi l-au urmat.

Uimiţi de acest comportament, cercetătorii i-au urmărit din barcă şi au văzut că delfinii s-au oprit la o distanţă de 5 km de coastă, formând un cerc în jurul unui punct negru.

Acolo se afla o tânără, la un pas de înec. Cercetătorii au reuşit s-o salveze în ultima clipă şi au dus-o la spital, unde fata şi-a revenit.

Ulterior, ei au aflat că fusese vorba de o tentativă de sinucidere, tânăra având asupra ei un bilet în care îşi motiva decizia.

Dacă nu ar fi fost obserată la timp de delfini şi dacă aceste mamifere nu ar fi venit lângă ea, alertându-i astfel pe cercetători, fata s-ar fi înecat cu siguranţă.

Incidentul a avut loc în apele de lângă Los Angeles.

Cercetătorii se întreabă cum ar fi reacţionat delfinii în lipsa lor şi dacă ar fi reuşit singuri s-o salveze pe fată.

Există şi alte incidente în care martorii au vorbit despre altruismul delfinilor. Recent, 12 scafandri care se rătăciseră în Marea Roşie timp de 13 ore au fost ajutaţi de aceste mamifere, care au ţinut la distanţă rechinii.

De asemenea, există povestiri despre modul în care delifinii au ajutat înotătorii să ajungă la ţărm sau au ghidat balenele care erau în pericol de eşuare.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase