Home » D:News » 3% dintre femei sunt dependente de sex. Concluzia unui studiu

3% dintre femei sunt dependente de sex. Concluzia unui studiu

3% dintre femei sunt dependente de sex. Concluzia unui studiu
Publicat: 10.07.2014
Cercetătorii de la University Medical Center Hamburg-Eppendorf din Germania au realizat primul studiu amplu despre sexualitatea femeilor şi au arătat că 3% sunt hipersexuale, adică dependente de sex.

La studiu au participat 1.000 de femei, majoritatea studente din Hamburg. Ele au fost rugate să răspundă la 19 întrebări care aveau menirea de a indentifica un potenţial comportament hipersexual.

De exemplu, femeile au fost întrebate cât de des se uită la filme porno, câţi parteneri sexuali au avut şi cât de frecvent se masturbează.

Cu cât este mai mare frecvenţa acestor comportamente şi numărul partenerilor, cu atât mai mare este şi dependenţa de sex. Astfel, 3% dintre femeile chestionate au fost considerate hipersexuale, explică Verena Klein, coordonatoarea studiului.

Cercetătorii au urmărit şi modul în care acest comportament sexual influenţează negativ studiile sau activitatea pe care o au femeile la locul de muncă.

Studiul a mai demonstrat că multe din femeile dependente de sex tind să fie bisexuale şi comportamentul lor este similar celui al bărbaţilor hipersexuali.

Cercetătorii avertizează că studiile în acest domeniu ar trebuie continuate, pentru că multe persoane care sunt hipersexuale ar avea nevoie de un tratament de specialitate, dar în acelaşi timp ele nu trebuie discriminate.

Hipersexualitatea nu este recunoscută ca boală, dar apare în descrierea unor tulburări sexuale în documentele Asociaţiei Americane de Psihiatrie.

Studiul a fost publicat în Journal of Sexual Medicine.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase