Home » D:News » Cele mai proaste metode contraceptive din istorie (VIDEO)

Cele mai proaste metode contraceptive din istorie (VIDEO)

Cele mai proaste metode contraceptive din istorie (VIDEO)
Publicat: 25.09.2014
Un clip video produs de o organizaţie non-guvernamentală prezintă o serie de măsuri contraceptive utilizate, de-a lungul istoriei, de către femei – metode nu numai dezgustătoare, în multe cazuri, dar şi foarte periculoase în altele şi, cel mai adesea, ineficiente.

Clipul video a fost produs de EngenderHealth, o organizaţie non-guvernamentală dedicată sănătăţii femeilor. Înfiinţată în 1937, cu sediul la New York, organizaţia are, printre misiunile sale, procurarea de mijloace contraceptive moderne şi eficiente femeilor care au nevoie de acestea.

Clipul produs de EngenderHealth prezintă metode contraceptive dubioase şi nesigure, uneori foarte periculoase, pe care femeile le-au utilizat de-a lungul vremii, uneori până în epoci surprinzător de apropiate de a noastră.

Reflectând nivelul cunoaşterii ştiinţifice din acele timpuri, multe dintre metodele utilizate sunt pe cât de variate, pe atât de bizare pentru noi. Iată câteva dintre ele:

  • În mileniul al IV-lea î.e.n., femeile din Egiptul Antic foloseau ca spermicid  o pastă făcută din excremente de crocodil amestecate cu miere. (Spermicidele sunt preparate care care omoară spermatozoizii şi care sunt introduse în vagin înaintea actului sexual.)
  • În Evul Mediu, femeile din Europa credeau că pot împiedica apariţia unei sarcini dacă purtau legate de picior, în cursul actului sexual, testicule de nevăstuică.
  • în secolul al XIX-lea, femeile foloseau, ca mijloc mecanic de contracepţie, inserarea în vagin a tot felul de obeicte, de exemplu degetare, despre care se credea că ar funcţiona ca diafragmele utilizate azi.
  • în ceea ce priveşte contraceptivele orale, printre reţete se numărau sucul de ceapă (consumat de femeile franceze în secolul al XVII-lea) şi un  amestec de rachiu cu testicule de castor pisate (folosit de femei în Canada din 1534 până în 1760).
  • cea mai toxică metodă pare să fi fost cea folosită în Grecia Antică: apă luată de la fierarul local şi care conţinea cantităţi mari de plumb. (Plumbul este foarte toxic pentru organismul uman; poluarea cu plumb în secolul XX, ca urmare a răspândirii automobilelor care mergeau cu benzină cu plumb, s-a aflat la originea unor probleme grave de sănătate publică şi chiar a unor mari probleme sociale.)
  • prezervativele din intestine de porc, de oaie şi alte animale au fost folosite timp de sute de ani, având, ce-i drept, avantajul de fi mai eficiente decât alte mijloace, atât împotriva sarcinilor nedorite, cât şi împotriva unor boli cu transmitere sexuală. 
  • în final, clipul prezintă o metodă pe care femeile americane au utilizat-o până în anii 1960 (fără efectele aşteptate): spălături vaginale cu băuturi carbogazoase cu cola. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase