Home » D:News » Declaraţia oficială a CIA despre OZN-urile văzute în SUA în anii 1950-1960

Declaraţia oficială a CIA despre OZN-urile văzute în SUA în anii 1950-1960

Publicat: 15.01.2015
În perioada 1950-1960, deasupra Statelor Unite au fost observate mai multe obiecte zburătoare neidentificate.

La sfârşitul anului trecut, oficialii CIA au recunoscut, prin intermediul unui mesaj scris pe Twitter, că aceste OZN-uri, care au ţinut ani întregi prima pagina a ziarelor, au fost de fapt avioane spion.

Mai exact, este vorba de avioanele pilotate U-2, care erau testate pentru a li se observa funcţionarea la mare altitudine.

Exact în acea perioadă s-au înmulţit foarte mult relatările despre OZN-uri. Asta se explică prin faptul că în anii 1950-1960 cele mai multe avioane comerciale zburau la altitudini de 3.000-6.000 de metri, în timp ce avionul spion U-2 ajungea chiar şi la 18.000 metri altitudine.

Piloţii avioanelor comerciale trimiteau scrisori în care relatau observarea unor obiecte ciudate, iar aceste documente ajungeau la Unitatea de Aviaţie a Wright Air Development Command din Dayton, Ohio, unde era cercetat fenomenul OZN.

Un avion U-2 pe pistă    (Foto: National Security Archive)Un avion U-2 pe pistă

Astfel a luat naştere Operaţiunea Blue Book, care aduna aceste relatări ale unui fenomen aparent inexplicabil.

Oficialii Blue Book au colaborat cu CIA pentru a rezolva multe din aceste cazuri, dar cei care semnalau apariţia OZN-urilor nu putea fi anunţaţi despre cauza fenomenului.

Cu toate acestea, după declaraţia oficialilor CIA, mulţi analişti ai fenomenului au rămas sceptici. Ei spun că nu există o legătură între locul şi data apariţiei OZN-urilor şi testarea avioanelor spion.

Unul dintre experţi, Robert Sheaffer, spune că Proiectul Blue Book exista deja cu câţiva ani înainte de inventarea avioanelor U-2.

Aceste avioane sunt folosite şi în prezent, deşi în ultimii ani au apărut drone de supraveghere, care ar fi putut să le înlocuiască.

Sursa: Space

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase