Home » D:News » Un român din Canada a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard – VIDEO

Un român din Canada a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard – VIDEO

Un român din Canada a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard – VIDEO
Publicat: 24.05.2015
Cătălin Alexandru Duru, un inventator român din Canada, a stabilit un record mondial Guinness pentru cel mai lung zbor cu un dispozitiv numit hoverboard (o planşă zburătoare cu elice), deasupra unui lac din Canada.

Cătălin Alexandru Duru s-a ridicat la cinci metri altitudine şi a parcurs lungimea a peste două terenuri de fotbal, respectiv peste 275 de metri, înainte de a ateriza în apele lacului Ouareau din Quebec, Canada.

El susţine că acest dispozitiv pe care l-a inventat în 12 luni poate fi folosit oriunde şi poate atinge înălţimi „înspăimântătoare”, pe care le va explora în viitor.

Cătălin Alexandru Duru trebuia să atingă o distanţă de peste 50 de metri pentru a depăşi precedentul record Guinness, dar performanţa sa, de peste 275 de metri, a fost una zdrobitoare, potrivit site-ului guinnessworldrecords.com.

Sursă: YouTube

După ce a stabilit acest record mondial, Cătălin Alexandru Duru a declarat că a vrut să arate că un zbor stabil pe un hoverboard poate fi obţinut de un om în picioare şi controlat doar prin înclinarea picioarelor sale.

Hoverboard-ul a apărut pentru prima oară în 1989 în partea a doua a francizei SF „Back to the Future/ Înapoi în viitor”, regizată de Robert Zemeckis, fiind o planşă zburătoare folosită pentru transportul personal.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase