Home » D:News » Povestea fascinantă din spatele privirii lui David Bowie. De ce avea ochi ”diferiţi”? Totul s-a petrecut în primăvara anului 1962

Povestea fascinantă din spatele privirii lui David Bowie. De ce avea ochi ”diferiţi”? Totul s-a petrecut în primăvara anului 1962

Povestea fascinantă din spatele privirii lui David Bowie. De ce avea ochi ”diferiţi”? Totul s-a petrecut în primăvara anului 1962
Publicat: 13.01.2016
La prima vedere, ochii săi păreau să aibă culori diferite

La 10 ianuarie 2016, lumea întreagă primea o veste cu totul neaşteptată: David Bowie nu se mai afla printre noi . Artistul britanic era una dintre figurile emblematice ale lumii muzicale, influenţând generaţii de artişti de-a lungul carierei sale de peste patru decenii.

Cunoscutul cântăreţ s-a impus în rândul colegilor săi de breaslă nu numai prin muzica pe care a creat-o, ci şi prin imaginea pe care o afişa. Astfel, pe lângă faptul că adopta un stil vestimentar aparte, el era recunoscut pentru privirea sa cu totul specială.

La prima vedere, ochii săi păreau să aibă culori diferite, însă lucrurile nu stau tocmai aşa. Bowie suferea de anizocorie, o disfuncţie caracterizată de inegalitatea dintre pupile. În cazul său, pupila stângă era dilatată în mod permanent.

Diferenţa dintre pupile dădea impresia că ochii lui David Bowie aveau culori diferite, deoarece pupila normală nu răspunde schimbărilor de intensitate a luminii, în timp ce partea afectată a ochiului părea că are altă culoare faţă de cealaltă. Astfel, în timp ce pupila stângă părea să aibă o culoare închisă, cea dreaptă îşi păstra culoarea naturală, albastră.

Totodată, pupila dilatată a lui Bowie reacţiona mult mai evident la efectul de „ochi roşii”. Acesta apare în momentul în care lumina reflectă partea din spate a ochiului prin pupilă, captând culoarea roşie caracteristică vaselor de sânge din globul ocular.

Care este povestea din spatele acestei disfuncţii pe care o avea artistul? Se pare că în primăvara anului 1962, artistul s-a certat cu un bun prieten de-al său, George Underwood, pentru o fată pe care ambii încercau să o curteze. Cearta s-a transformat în bătaie, iar Bowie s-a ales cu o lovitură puternică la ochi. Ca urmare a acestui incident, muşchii care contractau irisul ochilui său stâng au paralizat, iar pupila a rămas dilatată în mod permanent.

În timp, cântăreţul i-a mulţumit prietenului său pentru lovitura pe care i-a dat-o, spunându-i că, astfel, are o privire mult mai „mistică”. Celebrul artist nu a ezitat să profite de acest detaliu, care s-a integrat perfect în toate apariţiile pe care le-a avut David Bowie.

Sursa: iflscience.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase