Home » D:News » Respiraţia pe gură în timpul somnului este periculoasă pentru dantură

Respiraţia pe gură în timpul somnului este periculoasă pentru dantură

Respiraţia pe gură în timpul somnului este periculoasă pentru dantură
Publicat: 13.03.2016
Persoanele care respiră pe gură când dorm şi cele care sforăie au un risc mai mare de a face carii decât cele care respiră pe nas,informează agenţia de presă EFE care citează un studiu al Universităţii din Otago, Noua Zeelandă.

„Cercetarea noastră sprijină ideea că a respira pe gură poate fi un factor corelat bolilor dentare precum eroziunea smalţului sau cariile”, a declarat conducătoarea studiului, Joanne Choi.Studiul a analizat în special nivelurile  pH-ului oral la zece voluntari care au dormit cu nările blocate de un cleşte pentru a fi obligaţi să respire pe gură în timpul somnului.

Concluziile cercetării publicate în Journal of Oral Rehabilitation a relevat că pacienţii obligaţi să doarmă cu gura deschisă aveau un pH cu o medie de aciditate de 6,6 comparativ cu un ph neutru de 7 înregistrat la cei care respirau pe nas în timpul somnului.

De multe ori, însă nivelul pH a coborât la 3,6. Aceasta reprezintă o scădere drastică de sub 5,5, nivle de la care începe demineralizarea smalţului dinţilor.

PH-ul, ale cărui valori normale oscilează între 5,6 şi 7,6, ajută la protejarea integrităţii mucoasei, distrugerii resturilor alimentare şi bacteriilor, neutralizării acizilor şi remineralizării lerziunilor dentare, deoarce are proprietăţi antibacteriene.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase