Home » D:News » Cum ne putem da seama dacă cuptorul nostru cu microunde emite radiaţii în casă? – VIDEO

Cum ne putem da seama dacă cuptorul nostru cu microunde emite radiaţii în casă? – VIDEO

Cum ne putem da seama dacă cuptorul nostru cu microunde emite radiaţii în casă? – VIDEO
Publicat: 02.04.2016
Răspunsul ni-l dă Dianna Cowern, realizatoarea materialelor postate pe canalul de Youtube ,,Physics Girl".

Ştim cu toţii că în interiorul cuptorului cu microunde circulă radiaţii care produc încălzirea rapidă a moleculelor de apă din alimentele pe care dorim să le gătim. Prin urmare, nimeni nu ar vrea să fie expus vreodată acestor unde electromagnetice, care, de altfel, au o lungime scurtă (între 1 cm şi 1 m).

În momentul în care ne cumpărăm un astfel de produs, nu ne punem problema scurgerii accidentale de microunde. Dianna Cowern, realizatoarea materialelor postate pe canalul de Youtube ,,Physics Girl”, ne arată, într-un mod cât se poate de simplu, cum putem verifica dacă aparatul casnic prezintă fisuri:

Sursa: youtube.com/ Physics Girl

La fel ca şi cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile emit radiaţii la frecvenţe diferite. Prin urmare, dacă introducem un telefon în interiorul cuptorului şi îi închidem apoi uşa, telefonul nu ar trebui să sune, deoarece undele radio, în mod normal, nu pot pătrunde în interiorul aparatului casnic.

Cu toate acestea, după cum putem observa în videoclip, există posibilitatea ca, totuşi, telefonul să sune. Dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că fie cuptorul cu microunde nu este perfect etanş, fie în interiorul lui circulă unde la o anumită frecvenţă. În mod normal, microundele se propagă la o frecvenţă de 2,45 GHz, în timp ce undele radio, folosite de telefoanele mobile, sunt de frecvenţă mai scăzută, 1,9 GHz sau 850 de Mhz.

Chiar dacă se întâmplă ca cuptorul nostru cu microunde să nu fie etanş, nu trebuie să ne îngrijorăm. Radiaţiile propagate în exterior nu sunt atât de nocive încât să ne afecteze starea de sănătate.

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Holoportarea, tehnologia care permite reconstrucţia unui obiect 3D – VIDEO

                                  Alimentele care nu ar trebui ţinute niciodată în frigider

                                  Sticla inteligentă pentru vin care se conectează la Wi-Fi – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase