Home » D:News » Cum se calculează 5 X 3? Răspunsul corect al unui elev la această simplă operaţie matematică a avut urmări neaşteptate – FOTO

Cum se calculează 5 X 3? Răspunsul corect al unui elev la această simplă operaţie matematică a avut urmări neaşteptate – FOTO

Publicat: 13.04.2016
Pentru răspunsurile pe care le-a dat, elevului i s-a scăzut două puncte din nota finală.

Pe internet circulă o imagine în care apare lucrarea de control a unui elev de clasa a III-a din SUA. Nimic neobişnuit până aici, însă ceea ce surprinde este metoda prin care testul a fost corectat. 

Elevului i s-a cerut să demonstreze cum se calculează operaţia matematică 5 x 3. Conform regulilor din învăţământul american, aceasta ar trebui descrisă, în mod precis, sub forma 3+3+3+3+3+3 şi nu 5+5+5, aşa cum ni s-ar părea tuturor că ar fi mai uşor de rezolvat. Pentru că nu a dat acest răspuns, elevului i s-a scăzut un punct din nota finală. 

În acelaşi test, era menţionat un alt exerciţiu similar. Elevul trebuia să rezolve operaţia 4 x 6, sub forma unor bastonaşe. Şi de data aceasta a greşit, deoarece a desenat 6 rânduri a câte 4 bastonaşe şi nu 4 rânduri a câte 6 bastonaşe, aşa cum ar fi trebuit să facă. Pentru acest răspuns, elevului i s-a scăzut încă un punct din notă. 

Răspunsurile date de elevul american în test (Foto:iflscience.com/Cloakenn/Imgur)

Imaginea a fost postată pe site-urile Imgur şi Reddit, iar la scurt timp a început să stârnească furia cititorilor. ,,Ceea ce faceţi voi este să luaţi un elev care se descurcă bine la matematică, să îi cauzaţi confuzie şi să îl transformaţi într-o persoană nesemnificativă pentru cei din jurul său”, a comentat un utilizator pe site-ul Reddit. 

Sursa: iflscience.com 

Vă mai recomandăm şi: Matematica e online

                                  Criminalitatea combatuta matematic

                          O elevă de 17 ani, considerată geniu matematic, a inventat „o problemă” incredibilă, pe care nici măcar ea nu o poate rezolva. „M-a sunat Zuckerberg”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase