Home » D:News » 11 lucruri surprinzătoare despre ATRACŢIE sau ce influenţează o relaţie incipientă

11 lucruri surprinzătoare despre ATRACŢIE sau ce influenţează o relaţie incipientă

11 lucruri surprinzătoare despre ATRACŢIE sau ce influenţează o relaţie incipientă
Publicat: 25.04.2016
De la subtil la surprinzător – oamenii de ştiinţă au analizat forţele care stau la baza atracţiei.
Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai importante lucruri despre factorii care influenţează atracţia:
 
1.Vârsta părinţilor îţi influenţează alegerile
 
Dacă părinţii tăi aveau în jur de 30 de ani când te-ai născut, este foarte posibil să te simţi atrasă de bărbaţi mai maturi decât dacă ai avea părinţi mai tineri, arată un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Saint Andrews din Scoţia. Mai exact, subiecţii care aveau părinţi de peste 30 de ani erau mai atraşi sexual de persoanele mai în vârstă, spre deosebire de cei cu părinţi de 20 de ani, care consideră atractive persoanele mai tinere. Acest lucru este valabil atât la femei, cât şi la barbaţi (la aceştia numai vârsta mamei, nu şi cea a tatălui a influenţat atracţia faţă de femei mai în vârstă!).
 
2. Ochii au un rol important
 
Inelul închis la culoare din jurul irisului care accentuează albul globului ocular intră în categoria elementelor ignorate, dar care nu trece neobservat. Mai mult, contribuie decisiv la cât de atractivă eşti. Într-un studiu realizat la Universitatea din California, participanţii au fost rugaţi să desemneze ce feţe  sunt mai sexy. Imaginile erau identice, singura diferenţă fiind la ochi, unii dintre ei având acel inel mult mai închis la culoare. Rezultatul? Majoritatea subiecţilor au considerat atractive persoanele care aveau marginea irisului accentuată. Cea mai probabilă explicaţie ar putea fi legată de faptul că un iris bine acentuat este un semnal al tinereţii şi sănătaţii – calităţi cruciale atunci când îţi alegi un partener.
 
Acest element este mai proeminent când o persoană are în jur de 20 de ani, iar pe măsură ce înaintează în vârstă se estompează şi chiar dispare. De asemenea, în cadrul studiului s-a demonstrat că dacă te uiţi în ochii unei persoane, pentru mai mult de o oră, vei incepe să te simţi atras de acea persoană.
 
3. Cine face primul pas
 
Femeile sunt mai pretenţioase decât bărbaţii, nu-i aşa? Nimic mai greşit! Un studiu de la Universitatea Northwestern arată că în momentul în care bărbaţii au rămas la masă, iar femeile i-au abordat standardele acestora au scăzut. Studiul care a analizat comportamentul în timpul speed datinguluişi a arătat că indiferent de gen, persoana care face prima mişcare este mai puţin pretenţioasă decât cealaltă. În momentul în care facem eforturi înseamnă că suntem mai atraşi de o persoană decât ne abordează ea mai întâi.
 
4. Dragostea pluteşte…în aer
 
Androstadienone, o substanţă chimică găsită în transpiraţia bărbaţilor determină excitaţia sexuală şi o stare de spirit pozitivă. Cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California au descoperit ca un produs chimic găsit în transpiraţia bărbaţilor ridică nivelul de cortizol, iar femeile se simt mai atrase de aceşti bărbaţi. După 15 minute, starea  de spirit a femeilor s-a îmbunătăţit, la fel şi tensiunea arterială, ritmul cardiac şi rata de respiraţie.
 
5. Poate că partnerului îi este foame
 
Care sunt formele pe care le preferă un bărbat poate depinde de diferite situaţii sau de un moment anume, au descoperit cercetătorii Martin Tovee şi Viren Swami. Cei doi s-au oprit într-un campus şi au cerut părerea mai multor bărbaţi despre formele femeilor. În timp ce majoritatea preferau femeile cu o greutate normală, celor care le era foame erau mai atraşi de femeile cu forme decât cei care deja mâncaseră.
 
Acelaşi scenariu s-a repetat în momentul în care bărbaţii se aflau într-o situaţie stresantă. Spre deosebire de cei mai relaxaţi şi mai calmi, aceşti subiecţi a ales femei cu forme, unele dintre ele chiar mai plinuţe. În concluzie: dacă unui bărbat îi este foame sau trece printr-o perioadă stresantă va prefera femeile cu forme – care s-ar putea să-i evoce ideea de putere, control şi independenţă.
 
6. Corpul nostru transmite mesaje irezistibile
 
Într-o singură oră într-un local pentru persoane singure, o femeie absolut obişnuită pot fi abordată şi 4 bărbaţi, a descoperit Monica Moore într-un studiu desfăşurat la Universitatea din Missouri. Ce era deosebit la aceste femei? Mai mult de 35 de gesturi pe care săvârşeau cu încredere: zâmbeau având sprâncele ridicate, îşi atingeau gâtul, sau părul şi priveau în stânga şi în dreapta.
 
Pe de altă parte, Moore a observat că o femeie foarte frumoasă care stătea deoparte şi nu acţiona era mult mai greu de abordat. Concluzia cercetătorilor? Numai în momentul în care limbajul trupului unei femei exprimă interesul, un bărbat se simte confortabil să facă o mişcare.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase