Home » D:News » ”Plămânul cu picioare”, legenda alpinismului Alex Lowe, a rămas conservat timp de 16 ani în gheaţa din Himalaya – VIDEO

”Plămânul cu picioare”, legenda alpinismului Alex Lowe, a rămas conservat timp de 16 ani în gheaţa din Himalaya – VIDEO

”Plămânul cu picioare”, legenda alpinismului Alex Lowe, a rămas conservat timp de 16 ani în gheaţa din Himalaya – VIDEO
Publicat: 04.05.2016
Cadavrul unui celebru alpinist, Alex Lowe, a fost găsit alături de cel al cameramanului, la 16 ani de la dispariţia celor doi în Himalaya, ca urmare a unei avalanşe.

Cele două trupuri au fost găsite săptămâna trecută de câţiva alpinişti într-un gheţar care s-a topit parţial.

Alpinistul american Alex Lowe, aflat în plină glorie, a plecat într-o expediţie alcătuită din patru persoane, în octombrie 1999, pentru cucerirea masivului Shisha Pangma (8.027 metri), din Tibet, al 14-lea cel mai înalt vârf din lume. În urma unei avalanşe, Lowe şi operatorul David Bridges au fost prinşi sub zăpadă.

”Alex şi David au fost prinşi şi îngheţaţi în timp. Au trecut 16 ani de viaţă şi acum au fost găsiţi. Suntem recunoscători”, a delcarat văduva acestuia care între timp s-a recăsătorit cu unul dintre cei doi supravieţuitori. În memoria lui Alex Lowe, văduva a creat cu noul ei soţ o fundaţie caritabilă.

Supranumit, ”Plămânul cu picioare”, Low era considerat cel mai mare alpinist din lume şi escaladase câteva dintre cele mai dificile vârfuri din lume până la moartea sa, la vârsta de 40 de ani.

Cu patru ani înante de moartea sa salvase viaţa a câtorva turişti pierduţi pe un munte din Alaska, an în care şase alpinişti au decedat pe muntele McKinley.

Sursa: Guardian

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase