Home » D:News » Trei români vor pleca într-una dintre cele mai dure curse de canotaj din lume. Se organizează concurs pentru un al patrulea membru. Echipa va trebui să facă faţă unor provocări imense – FOTO+VIDEO

Trei români vor pleca într-una dintre cele mai dure curse de canotaj din lume. Se organizează concurs pentru un al patrulea membru. Echipa va trebui să facă faţă unor provocări imense – FOTO+VIDEO

Publicat: 30.05.2016
Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani.

4 români vor traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, începând cu luna decembrie 2017. Echipa va parcurge vâslind peste 5000 de kilometri în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe), cu scopul de a completa fondurile necesare realizării unui campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă. 

Andrei Roşu (39 ani), alături de Vasile Oşean (37 ani) şi Emil Curteanu (50 ani) vor forma prima echipă românească ce va traversa Atlanticul vâslind, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume, ,,Talisker Whisky Atlantic Challenge”. Această competiţie adună echipe din toată lumea într-o cursă de strângere de fonduri pentru mediu, sănătate, copii defavorizaţi sau dezastre naturale. Echipele vor vâsli mai mult de 3000 de mile nautice (aproximativ 5000 de kilomteri) în Oceanul Atlantic.

Talisker Whisky Atlantic Challenge se desfăşoară după reguli foarte sctricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă faţă unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime şi lăţime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs şi va fi echipată cu provizii numai la start. 

Echipa la centrul din Adunaţii Copăceni (Foto:gmp.ro)

Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani şi includ antrenamente complexe, sală de forţă, cursuri de navigaţie, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. 

Concurenţii vor pleca din La Gomera (San Sebastian) şi se vor îndrepta spre vest, pentru a ajunge la Nelson’s Dokyard English Harbour (Antigua). Întreaga aventură va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro. 

Andrei Roşu este sportiv de anduranţă, blogger şi scriitor inspiraţional, coach, speaker motivaţional, percuţionist amator, organizator de evenimente caritabile, susţinător de proiecte sociale şi deţinător de recorduri naţionale şi mondiale. 

Emil Curteanu, în vârstă de 50 de ani, deţine o firmă de import şi distribuţie şeminee. O dată cu participarea la competiţia Atlantic Challenge, Emil se întoarce la o pasiune veche: canotajul. Deşi, în cei 11 ani de canotaj a participat la numeroase campionate naţionale şi balcanice, traversarea Atlanticului rămâne marea provocare a vieţii sale. 

Vasile Oşean este medic al loturilor naţionale de atletism, canotaj şi baschet şi medic personal pentru sportivii din tenis, lupte, handbal etc.

Barca cu vâsle a echipei (Foto:gmp.ro)

Alături de cei trei români se va afla un al patrulea membru al echipajului, care urmează să fie ales prin concurs. Cei care doresc să se înscrie, o pot face pe siteul www.atlanti4.ro. Iată care sunt condiţiile de participare: 

– Persoană activă, cu rezistenţă fizică şi psihică ridicată;

– Disponibilitate pentru antrenamente (inclusiv în deplasare), pe perioada iunie 2016 – noiembrie 2017;

– Disponibilitate participare la cursa Atlantic Challenge: decembrie 2017 – februarie 2018;

– Motivat, ambiţios, curajos şi determinat să încheie cursa;

– Implicat în acţiunile pentru adunarea fondurilor pentru cauza socială. 

Perioada de desfăşurare a competiţiei pentru găsirea celui de-al 4-lea membru al echipei Atlantic4 este următoarea:

– 30 mai – 15 iunie 2016: înscrieri potenţiali participanţi;

– 16 iunie 2016 – 24 iunie 2016: selecţie 10 semifinalişti;

– 15 august: selecţie 3 finalişti. 

Vă mai recomandăm şi: Scriitoarea britanică care s-a mutat în Transilvania: ”Într-un fel, m-am întors acasă, dar în România”

                                                 O tânără daneză face cea mai sinceră reclamă României. VIDEO

                                              Constatările unui brazilian despre România: ”Românii preferă să menţina mai degrabă podelele curate decât plamânii”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase