Home » D:News » Cum îi pot ajuta câinii pe copiii care suferă de autism

Cum îi pot ajuta câinii pe copiii care suferă de autism

Cum îi pot ajuta câinii pe copiii care suferă de autism
Publicat: 07.08.2016
Creşterea unui copil care suferă de autism nu este uşoară, iar stresul implicat poate urca la cote maxime, în unele zile..

Potrivit unui nou studiu, însă, o soluţie în acest sens ar putea fi conferită de patrupedul familiei, care pare să deţină capacitatea de a alina suferinţa părinţilor, informează Upi.com

Pentru mai bine de doi ani, cercetătorii britanici au urmărit evoluţia familiilor cu copii care sufereau de autism, dar care aveau un câine.

„Am găsit o relaţie dominată de echilibru în cadrul familiilor care aveau un câine. Acest fapt evidenţiază importanţa legăturii care se creează între cel care are grijă de copil şi câine. Stresul asociat cu creşterea unui copil care suferă de autism a continuat să scadă printre cei care aveau grijă şi de un câine. În schimb, nu am văzut aceeaşi evoluţie în rândul familiilor fără patrupezi. Acest studiu a evidenţiat potenţialele beneficii ale deţinerii unui câine care se pot instala pe termen lung în vieţile celor care cresc copii ce suferă de autism”, a declarat conducătorul studiului, Daniel Mills, profesor specializat în medicina veterinară comportamentală la Universitatea din Lincoln.

La rândul său, Steven Feldman, director executiv la o fundaţie de specialitate, a declarat că părinţii cu copii care suferă de autism pot trece prin stări de anxietate ce pot ridica semnificativ nivelul de stres acumulat, însă studiul sus-menţionat aduce o rază de speranţă în remedierea acestei situaţii.

„Avem dovada vie că pisicile şi câinii pot avea efecte pozitive asupra calităţii vieţii familiilor care se confruntă cu aceste încercări”, a mai spus acesta, sugerând părinţilor să ia în considerare luarea unui animal de casă în vederea îmbunătăţirii armoniei familiale.  

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase