Home » D:News » O echipă a început să sape după trenul nazist plin cu aur şi pietre preţioase

O echipă a început să sape după trenul nazist plin cu aur şi pietre preţioase

Publicat: 18.08.2016
Marţi, o echipă din Polonia a început să sape după controversatul tren nazist din Al Doilea Război Mondial.

În august 2015, doi căutători de comori au afirmat că au probe irefutabile despre locaţia exactă a trenului. Andreas Richter şi Plotr Koper au afirmat că folosind un radar pentru mare adâncime au localizat trenul undeva de-a lungul unei căi ferate dintre oraşele Wroclaw şi Walbrzych (sudul Poloniei). ,,Trenul nu este chiar acul în carul cu fân,” a declarat Andrzej Galk, un profesor pensionat. 

În decembrie, după analizarea informaţiilor, experţii polonezi au afirmat că nu există nicio dovadă a existenţei trenului. Janusz Madej, de la Academia de Minerit din Cracovia, a declarat că în urma observaţiilor nu a fost descoperită nicio dovadă a existenţei trenului chiar şi după utilizarea metodelor magnetice şi gravitaţionale.

,,Se poate să fie un tunel, dar nici un tren,” a declarat Madej în cadrul unei conferinţe de presă. Însă Koper insistă că ,,există un tunel şi există un tren”.

Conform miturilor locale, trenul a dispărut în 1945 încărcat cu aurul, pietrele preţioase şi armele furate atunci când naziştii s-au retras din Rusia. În timpul războiului, germanii construiau reşedinţa liderului nazist, Adolf Hitler, în castelul medieval Ksiaz, din Walbezych. În subsolul castelului era construită o reţea de tuneluri şi buncăre numite ,,Proiectul Riese”.

Trenul se află într-un pasaj secret, afirmă Tadeusz Slowikowsk singura sursă de informaţii vie a trenului. Acesta este un miner pensionat, care a căutat trenul în 2001. El consideră că naziştii au demolat intrarea către tunelul trenului.

,,Am trăit cu acest mister timp de 40 de ani, dar de fiecare dată când m-am dus la autorităţi aceştia au păstrat liniştea”. Slowikowski crede că trenul se află la al 65-lea kilometru, între Wroclaw şi Walbrzych.

Sursa: Aol

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase