Home » Știință » Primele contraceptive pentru bărbaţi. Reuşesc să paralizeze spermatozoizii

Primele contraceptive pentru bărbaţi. Reuşesc să paralizeze spermatozoizii

Primele contraceptive pentru bărbaţi. Reuşesc să paralizeze spermatozoizii
Publicat: 25.10.2016
Experţii britanici au conceput primele pastile contraceptive care pot fi utilizate de bărbaţi.

Timp de zeci de ani, cercetătorii au încercat să producă o alternativă sigură a prezervativelor sau a vasectomiei. Experţii din Marea Britanie au descoperit secretul prin care îi pot face pe bărbaţi infertili temporar, inhibând abilitatea spermatozoizilor de a înota. 

Aceştia au inventat anumiţi compuşi care se infiltrează în spermă şi paralizează temporar spermatozoizii. În perspectivă, produsul ar putea fi administrat sub forma unei pastile cu acţiune rapidă sau a unui spray nazal pe care bărbatul l-ar putea utiliza cu câteva minute înainte de relaţia intimă. Cercetătorii consideră că efectele ar putea dura câteva zile, până când bărbatul ar deveni din nou fertil.

Experţii în consultanţă familială consideră că pastila ar putea ajuta multe cupluri în care femeia nu poate lua anticoncepţionale din cauza unor condiţii medicale. Profesorul John Howl, din cadrul Universităţii Wolverhampton, a descris modul eficient de funcţionare al agentului de oprire a spermatozoizilor. Acesta a afirmat: ,,Rezultatele sunt spectaculoase şi aproape instantanee. Atunci când în sperma sănătoasă adaugi compusul nostru, spermatozoizii nu se mai pot mişca”

Infertilitatea bărbaţilor este în general cauzată de mişcarea lentă a spermatozoizilor numită ,,motilitate lentă”.

Utilizând această informaţie, echipa a fabricat un compus numit peptidă penetrantă celulară care pătrunde în spermă şi imobilizează spermatozoizi. 

Peptidele sunt polimeri scurţi formaţi prin legarea mai multor aminoacizi. Aceştia apar în organism în mod natural, dar biochimiştii au descoperit un mod pentru a-i crea în laborator.  Profesorul Howl susţine că în aproximativ doi sau trei ani vor începe testele pe animale. După teste, durează între trei şi cinci ani pentru ca un nou medicament să poată fi scos pe piaţă, aşadar produsul final ar putea fi disponibil în 2021.

Sursa: Mail Online 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase