Home » D:News » Militanţii ISIS au răspândit un nor cu substanţe extrem de toxice deasupra acestor zone

Militanţii ISIS au răspândit un nor cu substanţe extrem de toxice deasupra acestor zone

Publicat: 27.10.2016
Una dintre cele 2 imagini făcute publice de către NASA săptămâna aceasta, imagine care a fost realizată de către satelitul Aqua, a surprins un nor gigantic de fum, focul aprins de către militanţii ISIS răspândind sulf.

În timpul unei bătălii sângeroase pentru obţinerea controlului bastionului Mosul, ultimul deţinut de Statul Islamic în Irak, militarii au dat foc unei plante chimice, al cărui fum poate provoca sufocarea şi care emană gaze corozive. Acesta venea din zona minei de sulf Al-Mishraq, localizată la o distanţă de 24 de mile sud de Mosul, chiar în locul în care o coaliţie formată din forţe ale Statelor Unite, irankiene şi kurde încercau să avanseze spre Mosul.

Atunci când este aprins, sulful, în combinaţie cu oxigenul, creează dioxidul de sulf, un gaz care este extrem de toxic, uneori fatal, potrivit Centrului Canadian de Sănătate şi Protecţie, iar expunerea, oricât de mică ar fi, poate genera probleme respiratorii pe termen lung. Motivul este reprezentat de faptul că, în momentul în care dioxidul de sulf întâlneşte apa (apa din epidermă, din sol), se transformă în acid sulfuric.

NASA Earth Observatory; Business Insider

NASA afirmă că acest nor sulfuric este vizibil din spaţiu pentru că în alcătuirea acestuia intră chimicale pe bază de sulf care reflectă lumina. Însă, a doua imagine, realizată pe 24 octombrie, relevă faptul că acest nor migrează către alte ţări, inclusiv către Siria şi Turcia.

NASA Earth Observatory

Ceea ce este mai alarmant este că odată ce acesta intră în sol, poate dura ani întregi până când va dispărea şi afectează populaţia din zonă, cauzând probleme respiratorii grave. Coaliţia internaţională care luptă împotriva Statului Islamic speră să securizeze accesul către localităţile din împrejurimile Mosulului cât mai curând posibil.

Sursa: Business Insider

Citeşte şi:

Adevărata origine a ’’ISIS’’ sau cine a fost cu adevărat EA?

ISIS a folosit de mai multe ori arme chimice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase